Onze Griekse draadhaar Ollie

 

GEBOREN 10 APRIL 2003
overleden 13 maart 2013

 

Wat een vreselijke dag! We hebben onze Ollie in moeten laten slapen. Onze Griek had waarschijnlijk Ehrlichia en Leishmania als pup opgelopen in Griekenland. Een stille moordernaar, die Ollie van binnen uit op at.

Maandagochtend plaste hij alleen nog bloed, lympfeklieren, darmen, gewrichten en hart aangetast. Koorts 40.5. Medicijnen gekregen en proberen de temperatuur d.m.v. natte doeken te laten zakken. Helaas het heeft niet mogen baten. Wat een drama. We dachten echt “die hond wordt wel 15 jaar”.

We hebben super herinneringen aan hem, een hond uit duizenden! Wat hebben we niet een moeite moeten doen om zijn vertrouwen te winnen. Hij had toch een andere voorgeschiedenis vanuit Griekenland. We hebben heel veel gefietst, gewandeld, geknuffeld, hij vond het heerlijk om te luieren op de bank.

 Ollie is heel speciaal! We hebben hem 10 jaar geleden meegenomen van een Grieks eiland, Lesbos. Hij woonde er met zijn zusje en moeder bij een “hotspring”. Hier kwamen veel mensen en zijn baasje vroeg of wij hem wilden hebben. Hij was toen 7 weken oud. Elke dag hebben we hem opgehaald en zijn we met hem op pad geweest, of luieren aan het strand.

Ollie is een hond met ongelooflijk veel energie in zijn jonge jaren. Nu met 10 jaar fietsen we trouwens nog bijna elke dag, hij geniet dan! Jaren geleden hebben we de UV proef gedaan. 20 kilometer naast de fiets, dit was een makkie voor hem!
We hebben reddingshondenwerk gedaan, tenminste de cursus, helemaal geweldig, panden in en zoeken naar “slachtoffers”. Toen we gingen trainen in het bos, bleek zijn jachtpassie het te winnen en moesten we stoppen. Helaas!
Nu vindt hij het heerlijk om lui op de bank te liggen, te spelen met de andere honden of rennen naast de fiets.

Het heeft ons jaren gekost om hem vertrouwd te maken met mensen en hij is ook nog enigszins gereserveerd. Tenzij het kinderen zijn, die vindt hij geweldig!!