Wie zijn wij?

Sinds 2007 is Van de Tulpashoeve  ook officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer: 265579.

In 1988 hebben wij, Ton en Cécile Tulleken onze eerste hond aangeschaft, dit was een Welsh Springer Spaniel. Al spoedig breidde de hobby zich uit en hadden we er 3. Deze honden zijn tussen de 12 ½ en 15 jaar geworden en hebben allemaal een sportief en gezond leven gehad.
Op een gegeven moment kwam Puck, een Jack Russell in ons leven en zij is op 16,5 jarige leeftijd overleden. De laatste jaren woonde zij bij zeer goede vrienden.
In 2003 hebben we Ollie, een jachthond, meegenomen van het Griekse eiland Lesbos. Hij is bijna 10 jaar geworden en tot die tijd hebben we elke dag gefietst. 

 Ollie


In 2005 zijn wij van Baarn verhuisd naar het landelijke dorpje Oosterwolde, tussen Elburg en Zwolle. We leven tussen de schaapjes, echt voor ons een feest! Mijn man wilde graag een grote ruimte om zijn hobby uit te oefenen (restaureren van oldtimers, AC Cobra en een Jaguar MKII) en ik wilde mij meer verdiepen in mijn grote hobby/passie en dat was/is “honden”.

In die tijd ben ik Kynologische Kennis 1 (2007) en daarna 2 (2008) gaan volgen, en deze heb ik allebei met zeer goede cijfers afgerond, vervolgens de opleiding Exterieur en Beweging.
In 2011 heb ik een cursus Bach Bloesemtherapie voor dieren afgerond en met deze kennis wil ik eigenaren en honden helpen/begeleiden met gedragsproblemen, zodat de hond weer in balans komt.

Jarenlang heb ik ringtraining gegeven bij de KC Zwolle. De cursus ringtraining is bestemd voor honden die shows gaan lopen of reeds shows lopen. De cursus gaat in op de wijze waarop honden in de ring moeten worden geshowd en wat er van de eigenaren wordt verwacht.

Zo begon het met de schnauzers!

Saartje van der Smale kwam in 2005 bij ons wonen. Zij is een heerlijke rustige, zeer goedmoedige hond en houdt veel van knuffelen. Helaas is zij 30 december 2014 overleden aan een maagtorsie.
In 2008 kreeg Saartje een nest en daarvan hebben wij Amber Asmara v.d. Tulpashoeve (Pientje) aangehouden, en inmiddels is zij Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands Kampioen. Zij is ook bijzonder aanhankelijk en ongelooflijk enthousiast.

 saar-en-pien

In 2009 besloten we ook een zwarte dwergschnauzer te nemen van Marian Velsma van de kennel D’el Casa di Vita. Inmiddels hebben we 5 dwergschnauzers:

Lavina Fenna d’el Casa di Vita (Doortje)
Xara v.d. Spikke, (Fleurtje),  Nederlands Jeugdkampioen
Playboy Dyma d’el Casa di Vita (Tim),  Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands  Kampioen.
Heike Fleur v.d. Tulpashoeve (Daantje), dochter van Fleurtje en Tim ,
 Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugdkampioen, Duits Club Jeugdkampioen, Jeugdwinner  (België).
Kindness of Lavina v.d. Tulpashoeve (Maartje), dochter van Doortje en Rolo. Wij zijn druk bezig met doggydance!

 Foto550-CGF4TVQQ1

Ja, het is een uit de hand gelopen hobby! Ik ga regelmatig naar shows, maar de honden zijn bovenal huishonden, die echt in huis wonen, we hebben dus geen kennels.  Ik wandel, fiets, doe gehoorzaamheid, kortom helemaal leuk!

Uiteraard zijn onze honden getest op de gezondheid. De Riesenschnauzers en de Dwergenschnauzers zijn vrij van PRA en Cataract en de Riesenschnauzers hebben beiden uitstekende A-heupen.
Ik fok op gezondheid, goed betrouwbaar karakter en ja, ook op schoonheid, want het oog wil ook wat!

We hebben een aantal nestjes gehad. Wat vind ik het leuk! Het is soms best zwaar, maar je krijgt er zoveel voor terug. Het contact met de nieuwe baasjes vinden we heel belangrijk, iedereen mag vanaf 3 weken komen kijken naar de pups.
Vanaf 3 weken krijgen de pups veel geluiden te horen.
Na de eerste inenting komen ze in contact met de andere honden. De dwergschnauzers worden ook allemaal getest op levershunt. Ik ga met ze naar het dorp, het bos of wat dan ook. Socialiseren staat heel hoog in het vaandel!!

Tja, hoe kom je dan ineens bij een dwergteckel????

Ik vind ze al jarenlang ontzettend leuk. Stoer, zelfbewust, eigenwijs, eigenlijk net als de Schnauzer.
Sinds we op het platteland wonen wilde ik  eigenlijk geen jachthond meer, maar …….. de teckel is zo leuk …………

Op de ringtraining les zat een leuke standaardteckel en een dwergteckel, halfzusje van onze Annabelle. Allebei kwamen ze van de Mibafshoeve van Lammy Hamelink. Eerst natuurlijk met Ton overleggen en het sprak hem ook aan om er zo’n kleine dwerg bij te nemen.

 DSC_0537

Bij Lammy werden we enthousiast ontvangen en wat een leuke honden! We wilden een ruwhaar dwergteckel. Uiteindelijk kwam er geen ruwhaar maar een korthaar, echter een ruwhaar zou snel volgen!!
Tja en die ruwharige dwergteckel kwam er!! Koosje had haar intreden gedaan!! Ook weer bij de Mibafshoeve en wat een heerlijk hondje!! Moedig, vrij, vrolijk en zeer innemend.

 IMG_0514

Dus onze kortharige dwergteckel heet Christmas Wish v.d. Mibafshoeve (Annabelle).
 Zij heeft een nestje gekregen en daar hebben we Dasher Wish v.d. Tulpashoeve (Pleuntje) van aangehouden. Zij is inmiddels Nederlands Jeugdkampioen!
Onze ruwharige dwergteckel heet Drop in the Bucket v.d. Mibafshoeve (Koosje).

Hieronder houdt Pleuntje de wacht bij een slapende Koosje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na deze uitleg nodig ik je dan ook uit om verder te kijken op onze site.  

 

Één reactie op Wie zijn wij?

  1. Rob & Bets schreef:

    Dag Cecile, Ton,

    compliment, ziet er proffie uit. Opzet, teksten, foto’s; erg leuk.
    Het emailadres met eigen naamsaanduiding vind ik helemaal te gek. Maakt het echt ‘af’; professioneel (ok, ik weet het, dat ben je maar dat wordt nu wederom bevestigd). Hier zal je (zullen jullie; geen output zonder ondersteuning) aardig wat tijd in hebben gestoken & aandacht aan hebben besteed.
    ! Hartelijke groet uit het Breukelse.

Reacties zijn gesloten.