Wie zijn wij?

Sinds 2007 is Van de Tulpashoeve officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer: 265579.

In 1988 hebben wij, Ton en Cécile Tulleken onze eerste hond aangeschaft, dit was een Welsh Springer Spaniel. Al spoedig breidde de hobby zich uit en hadden we er 3. Deze honden zijn tussen de 12 ½ en 15 jaar geworden en hebben allemaal een sportief en gezond leven gehad.

In 2005 zijn wij van Baarn verhuisd naar het landelijke dorpje Oosterwolde, tussen Elburg en Zwolle. We leven tussen de schaapjes, echt voor ons een feest!

Mijn man wilde graag een grote ruimte om zijn hobby uit te oefenen (restaureren van oldtimers, AC Cobra en een Jaguar MKII en momenteel MG B’s) en ik wilde mij meer verdiepen in mijn grote hobby/passie en dat was/is “honden”.

In die tijd ben ik Kynologische Kennis 1 (2007) en daarna 2 (2008) gaan volgen, en deze heb ik allebei met zeer goede cijfers afgerond, vervolgens de opleiding Exterieur en Beweging. Tegenwoordig volg ik nog regelmatig bijscholingslezingen via de Raad van Beheer.
In 2011 heb ik een cursus Bach Bloesemtherapie voor dieren afgerond en met deze kennis wil ik eigenaren en honden helpen/begeleiden met gedragsproblemen, zodat de hond weer in balans komt.

Jarenlang heb ik ringtraining gegeven bij de KC Zwolle. De cursus ringtraining is bestemd voor honden die shows gaan lopen of reeds shows lopen. De cursus gaat in op de wijze waarop honden in de ring moeten worden geshowd en wat er van de eigenaren wordt verwacht.

Zo begon het met de schnauzers!

In 2005 kwam onze eerste Riesenschnauzer bij ons wonen.  Zij heeft 1 nestje gekregen en daar hebben onze Pien van aangehouden. De Riesenschnauzers zijn fantastische honden, die graag willen werken.
In 2009 besloten we onze eerste zwarte dwergschnauzer te nemen  tja en toen werd het een uit de hand gelopen hobby! De dwergschnauzer lijkt qua karakter op de Riesenschnauzer, maar dan in klein formaat. Vrolijk, eigenwijs en heerlijk ondernemend.

Ik ga regelmatig naar shows, maar de honden zijn bovenal huishonden, die echt in huis wonen, we hebben dus geen kennels.  Ik wandel, fiets, doe gehoorzaamheid, kortom helemaal leuk!

Af en toe heb ik een nestje en ik fok op gezondheid met een goed betrouwbaar karakter en ja, ook op schoonheid, want het oog wil ook wat!

De dwergschnauzers krijgen jaarlijks een ECVO ogentest en de ouderdieren worden d.m.v. een DNA test op Emyelinating Tomaculous Polyneuropathy (spierverlamming, die zich bij de dwergschnauzer kan uiten door een slokdarmverlamming) gecontroleerd.
De pups worden op levershunt bij de Universiteit van Utrecht gecontroleerd, voordat ze naar hun nieuwe baasje vertrekken.

Tja, hoe kom je dan ineens bij een dwergteckel????

Ik vind ze al jarenlang ontzettend leuk. Stoer, zelfbewust, eigenwijs, eigenlijk net als de Schnauzer.
Sinds we op het platteland wonen wilde ik  eigenlijk geen jachthond meer, maar …….. de teckel is zo leuk …………

Op de ringtraining les zag ik een leuke dwergteckel, heerlijk eigenwijs en dan begint het te kriebelen….eerst natuurlijk met Ton overleggen en het sprak hem ook aan om er zo’n kleine dwergteckel bij te nemen, daarna kwam er nog een ruwharige dwergteckel bij…..

Ook de dwergteckels (ouderdieren) krijgen jaarlijks de ECVO ogentest.

We hebben een aantal nestjes van onze dwergschnauzers en dwergteckels gehad. Wat vind ik het leuk!
Het is soms best zwaar, maar je krijgt er zoveel voor terug. Het contact met de nieuwe baasjes vinden we heel belangrijk, iedereen mag vanaf 3 weken komen kijken naar de pups. 
Ik ga met ze naar het dorp, het bos, ouderencentrum of wat dan ook. Socialiseren staat heel hoog in het vaandel!!
Ook organiseer ik elke jaar een wandeling voor de dwergschnauzers en dwergteckels, zo hou je goed contact met iedereen en zie je de pups ook weer terug!

Na deze uitleg nodig ik je dan ook uit om verder te kijken op onze site.   

Één reactie op Wie zijn wij?

  1. Rob & Bets schreef:

    Dag Cecile, Ton,

    compliment, ziet er proffie uit. Opzet, teksten, foto’s; erg leuk.
    Het emailadres met eigen naamsaanduiding vind ik helemaal te gek. Maakt het echt ‘af’; professioneel (ok, ik weet het, dat ben je maar dat wordt nu wederom bevestigd). Hier zal je (zullen jullie; geen output zonder ondersteuning) aardig wat tijd in hebben gestoken & aandacht aan hebben besteed.
    ! Hartelijke groet uit het Breukelse.

Reacties zijn gesloten.