Bijkletsen 2015

23 december 2015

Afgelopen zondag was de Kerstshow in Cuijk bij Nijmegen. Ik ging er met Daantje en Pleuntje heen. Ook was Dolly er met Sam.

Het was voor de Tulpashoeve een mooie afsluiting van het jaar!

Hauke Fleur v.d. Tulpashoeve (Sam) kreeg een 1 Uitmuntend, BOS (Beste reu) CAC en CACIB
Heike Fleur v.d . Tulpashoeve (Daantje) kreeg een 2 Uitmuntend
Dasher Wish v.d. Tulpashoeve (Pleuntje) kreeg een 1 Uitmuntend, JCAC, nu nog 1 punt te gaan en ze is Jeugdkampioen……. duimen voor de volgende shows….22 november 2015

De pups van Koosje zijn op 21 november geboren!!!!! Het zijn 1 reutje en 4 teefjes. Wat een geweldig verjaardagscadeau!!! De bevalling ging goed en Koosje is een super moedertje!!
Kijk voor het verslag bij PUPS  KOOSJE!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liefde

12 november 2015

Afgelopen weekend was er weer een Internationale Hondenshow in Bleiswijk. Ik was zelf niet aanwezig, want ik wil niet naar een show gaan als ik een drachtig teefje in huis heb. Misschien ben ik een beetje overbezorgd, maar stel ik kom terug met een hond die kennelhoest heeft en dat mijn andere honden het ook krijgen…. ik moet er niet aan denken.
Maar goed.
Theresa ging er met Ziggy (Just Friends v.d. Tulpashoeve) heen. Zij kreeg er een VB  (veel belovend) in de puppy klasse met een prachtig rapport!! Natuurlijk mochten ze daarna naar de erering, ze werd niet geplaatst, maar weer een ervaring rijker!!
Dolly ging met Sam (Hauke Fleur v.d. Tulpashoeve) en ze deden het weer super!! De eerste dag kreeg Sam een 1 Uitmuntend, CAC en CACIB en werd BIS (Beste reu).
De tweede dag kreeg Sam weer een 1 Uitmuntend, CAC en CACIB, werd weer BIS en Beste van het ras (BOB)!!!!! Nu heeft Sam alle punten voor het Nederlands Kampioenschap. Hij moet nog even wachten totdat hij 27 maanden is, maar het is natuurlijk helemaal top!!! Niet alleen voor Sam, maar ook voor zijn super trotse baasje Dolly!!
sam bob bleiswijk
7 november 2015

De teckels hebben het voor elkaar!!!! Hun eigen TECKELTUIN, het moet niet gekker worden. Ton heeft de buxus haag helemaal hermetisch afgeschermd met tuingaas. Ja, Annabelle ging natuurlijk meteen inspecteren of er nog gaatjes waren, maar……. nee, dat was een kleine teleurstelling.
Ze mochten daarvoor wel in de voortuinkomen, maar dan aan een lange lijn. Teckels zijn helemaal blij, maar nu gaan ze zich ontwikkelen tot tuinlieden!!! Ze zijn gaan wieden en graven, dat wordt nog wat, maar ja ….. het zijn en blijven teckels!!

   

12 oktober 2015

Gisteren was de Clubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club. Er werd eigenlijk een beetje raar gekeurd door de Italiaanse keurmeester. Zowel de 30 zwarte dwergschnauzers en 27 zwart/zilver schnauzers kregen een Uitmuntend en laten we eerlijk zijn er liepen er een paar bij…….. kon echt niet. Maar goed.
Daantje kreeg in de Open Klasse een 2 Uitmuntend.

Daantje

Daantje

Sam kreeg in de Open Klasse een 1 Uitmuntend.

Ziggy (Just Friends v.d . Tulpashoeve) ging voor het eerst naar de show en was in de puppyklasse. Haar baasje en Ziggy deden het super goed, voor allebei de eerste keer en Ziggy kreeg een 2 Veel Belovend!!

Ziggy

Ziggy

8 oktober 2015

Takkie (Rudolph Wish v.d. Tulpashoeve), een zoon van onze Annabelle, wordt een BT-er (Bekende Teckel)!! Hij staat op een teckelkalender. Smelt Smelt!!!! Wat is het een droppie. Hij woont in Amstelveen en de baasjes zijn helemaal gek op hem!

Dwergteckels v.d. TulpashoeveDwergteckels v.d.Tulpashoeve

5 oktober 2015
pleuntje zwolle 2015

Afgelopen weekend was er de Internationale Show in Zwolle waar ons Pleuntje haar debuut ging maken in de showwereld op de leeftijd van 10 maanden in de Jeugdklasse. Mensen wat was ik ongelooflijk blij en super trots. Wordt ze daar toch BESTE TEEF en wint ze van een kampioensteefje. Nou ik was helemaal hoteldebotel van blijdschap!!!

Dhr Rutten keurde haar en gaf een zeer lovend rapport. Zij kreeg een 1 Uitmuntend in de Jeugdklasse, Jeugd CAC en haar eerste volle punt CAC voor het Nederlands kampioenschap!!

De tweede dag werd Pleuntje gekeurd door mw. Walsh en daar kreeg Pleuntje een 2 Uitmuntend in de Jeugdklasse, maar ook heel mooi en laten we eerlijk zijn… het kan niet alle dagen feest zijn! 

25 september 2015

Zondag 20 september was de Rassenspeciale in Blegny (België) voor de schnauzers van de KBSPC. Daantje en Tim hebben er weer hun best gedaan en onze Pleuntje mocht weer mee. De keurmeester was de Italiaan G. Pentenero.
Onze Daantje kreeg een Uitmuntend in de Open Klasse en onze Tim werd 2e in de Kampioensklasse en kreeg het Reserve CAC, maar…….. Tim mag zich nu ook BELGISCH KAMPIOEN noemen, omdat hij voldoende punten heeft gehaald in België. Super blij!!!

Ook Ton had zo zijn bezigheden! Hij is met onze dwergteckel Koosje naar Duitsland gegaan, waar zij een ontmoeting had met haar “echtgenoot”. De dekking was super verlopen en het reutje is een schat van een hond!! Rond 21 november zal het nestje van Koosje geboren worden!!

3 september 2015

Sinds gisteren heb ik een E-bike, wouw wat geweldig!!! Ik “vlieg” over de wegen!!! Maar nu heb ik ook een hondenkarretje, zo leuk!
De hondjes vinden het ook geweldig, vandaag geoefend. Eerst Fleurtje en Doortje. Na een korte tocht konden ze heerlijk rennen en ik …. op mijn fietsje! Bij het hek aan de dijk kon ik hem parkeren en lekker gewandeld. Daarna weer naar huis en met Daantje en Tim op pad. Daantje vond het helemaal super, ze was zo vrolijk naast me aan het rennen. Helemaal blij.

Met Pientje, onze Riesenschnauzer, durf ik het niet en met de teckels kan ik mooi vanaf huis wandelen.
Een gelukkig baasje met gelukkige hondjes!!

fiets

16 augustus 2015

Zo, weer terug van vakantie, dus mijn site weer bijwerken. We hadden een heerlijk huis in het zuiden van Normandië, kijk maar even op www.laminoterie.eu !! Een echte aanrader!!
3 Hondjes waren mee en een goede vriendin was in ons huis met 4  en Pien was in pension. Heerlijke week, veel gezien, helaas ook veel regen, maar ja.

 

Dit is toch heerlijk!!
WP_20150814_001

 28 juli 2015

Afgelopen zondag zijn we naar de Int. Hondenshow in Rotterdam geweest. Het was een vroegertje voor Daantje, Pleuntje (mee als fan) en mij, maar om 08.00 uur waren we er!
Er waren bijna geen Nederlanders, wel Zweden en Polen!
Daantje deed het weer heel erg goed en ze kreeg een prachtig rapport met als resultaat een twee Uitmuntend van de keurmeester Godelieve de Wit-Bazelmans.

keurrapport van Daantje Daantje

14 juli 2015

Vanmiddag heerlijk gewandeld met onze Riesenschnauzer Pientje en de 2 dwergen, Tim met zijn dochter Daantje!! Echt genieten!!! Rennen, graven, zwemmen, pootje baden, helemaal super. Wat is het toch heerlijk om zulke fijne honden te hebben, echt super!!!

13 juli 2015

Pleuntje is gisteren voor het eerst naar een clubmatch geweest in Hoogeveen! Het was een buitenshow. Koosje en Daantje gingen mee voor de gezelligheid.
Nu had ik wel ringtraining met haar gedaan, maar mevrouw wilde tot voor 4 weken niet lopen aan een showlijntje. Dat doe ik niet!!!!! Maar goed, het ging de laatste keer steeds beter en dat was de reden om haar maar eens in te schrijven!
Tot 14.30 uur was het bewolkt, maar daarna begon het ook nog te gieten, niet leuk met een teckel!!!!!
Pleuntje deed het super!!! Ze liep vrolijk door de ring en werd BESTE PUP en mocht naar de erering!!!Hier waren zeker 20 andere pups en …..Yesss, ze werd 2e BESTE IN SHOW van de PUPS!!!!! Helemaal geweldig en helemaal trots. Mijn eerste gefokte dwergteckel!!!

8 juli 2015

Het was de laatste tijd even stil op mijn site, want eigenlijk gebeurde er niet zoveel. De dagelijkse zaken gaan gewoon door. De pups zijn naar hun nieuwe baasje en ach, met acht honden ben je altijd wel druk!! Denk alleen maar een aan het uitlaten en wandelen in groepen van vier!
We hadden natuurlijk wel de warme periode….. de dwergschnauzers lagen verstandig in de serre en de teckels …. gewoon buiten….
Ook hebben we een badje voor ze gekocht, maar dat vonden ze eigenlijk maar niets, ja…. een grote drinkbak, maar goed, we konden ze er lekker in poedelen en nat maken!

Koosje, onze ruwharige dwergteckel, en Doortje, onze zwarte dwergschnauzer, zijn naar de oogspecialist geweest, mevrouw Görig, en …… allebei vrij van alle erfelijke oogziektes!! Super fijn natuurlijk!!!
We zijn na een paar dagen ook naar Duitsland gegaan om kennis te gaan maken met het reutje van de vader zal gaan worden van de pups van onze Koosje!!!! Hij is lief, toegankelijk en vrolijk. Koosje is nog niet loops, maar dat verwachten we wel binnen een paar maandjes!!!!

21 mei 2015

Vandaag zijn de eerste pups van Tim en Fleurtje vertrokken naar hun nieuwe baasje.

Kijk bij Pups Fleurtje 2015 voor het verslag. Natuurlijk zijn er weer heel veel foto’s!!

2 mei 2015

De Kampioensclubmatch van de Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers was vandaag in Voorthuizen!
Daantje en Tim waren natuurlijk ook weer aanwezig, net als Sam, het broertje van Daantje, samen met zijn baasjes Dolly.
Het was super gezellig. De keurmeester was Dhr. Van Montfoort en hij gaf alle drie een heel mooi rapport.

Daantje kreeg in de tussenklasse een 1 Uitmuntend en kreeg het Reserve CAC
Tim kreeg in de Kampioensklasse ook een 1 Uitmuntend en het Reserve CAC
Sam kreeg in de tussenklasse een 1 Uitmuntend.

Super toch!!!25 maart 2015

Wat was het afgelopen weekend gezellig! Carin en ik zijn naar Dolly geweest. Dolly is het baasje van Sam (broertje van Daantje) en woont op Texel. Carin nam Flo en Flex mee en ik Doortje, Tim en Daantje. We waren dus met 3 reutjes en het ging super! Wat hebben we heerlijk gewandeld langs het strand en in het bos. Dolly heeft ons veel van het eiland verteld en laten zien. Echt leuk en een “meidenweekend”.
Ton was er niet bij, hij was thuis bij de andere honden, waaronder onze zwangere Fleurtje.

Kijk maar even naar de foto’s!

2 maart 2015

Gisteren is onze Daantje weer naar de International  show geweest in Groningen. Het was heel gezellig, je ziet weer veel bekenden.
De keurmeester was J. van Dijk en Daantje werd 2 Uitmuntend in de Jeugdklasse en kreeg het Reserve CAC!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 februari 2015

Het is weer stil in huis. Alleen Eddy is er nog, hij wordt morgen opgehaald. Natuurlijk blijft Pleuntje bij ons wonen en jullie zullen nog veel foto’s van haar zien! Klik hier even op Pups van Annabelle voor het hele verslag!!! Leuke foto’s!!

11 februari 2015

Vandaag zijn de pups weer naar de dierenarts geweest voor het 2e prikje, vervolgens zijn we naar het winkelcentrum gegaan en mochten we overal naar binnen. Dat was wel fijn, want het was niet warm!

Daarna naar het bos en weer naar huis. Straks komen de buurjongetjes om met ze te spelen, ze zijn hier om de dag!!!!
Morgen komt er nog een vriendin kijken en worden de nageltjes weer geknipt en dan…….. klaar voor vertrek!!!

 De tasjes zijn ingepakt, papieren geregeld, verzekering klaar, handdoekjes voor het nestluchtje liggen bij de pups, eten gaat mee, wat willen ze nog meer!!! 

Wij hebben van het nest ongelooflijk veel genoten. Het zijn vrije, vrolijke en gezellige pups. Ze rennen door het huis en ploffen neer om te slapen. De andere honden hebben ze ook wegwijs gemaakt in de hondenwereld en moeder Annabelle is een super moeder. Ze drinken niet meer bij haar en nu speelt ze ook regelmatig met haar kids.

 Natuurlijk zijn ze nog niet zindelijk, maar ik heb wel erg mijn best gedaan. Om de 2 uur gaan ze naar buiten en doen daar goed hun behoefte. Van 22.15 tot 5.30 uur zitten ze in de ren en dan laat ik ze om 5.30 uur uit. Ze gaan gigantisch schreeuwen en de ren is bijna altijd droog! Super.
Na het uitlaten geef ik ze een kluifje en een handje voer en kruip ik weer in mijn bedje. De pups zijn in vele handen geweest, want we hebben veel bezoek gehad, ook de tochtjes met de pups in de hondenbuggy was altijd een feestje!

 Ik wil hierbij ook Lammy Hamelink danken voor het prachtige en lieve reutje Applejack v.d. Mibafshoeve, die de vader is van de pupjes.

Hieronder de reutjes!

20150211_085258_resized_1

 

7 februari 2015
We genieten nog steeds van het geweldige nest van onze korthaar dwergteckel Annabelle. De pups wonen in de woonkamer en het gaat super, we mogen nog een weekje van ze genieten!
Hieronder nog even een paar foto’s!

 

31 januari 2015

Onze Daantje (Heike Fleur v.d. Tulpashoeve) heeft het super gedaan op de Clubmatch van KC Rijssen. Ze werd daar Beste Teef en de keurmeester was mevrouw Timmermans-Kadenko.
Ook kreeg ze daar weer een prachtig rapport:
mooie harmonische teef, mooi hoofd, trots gedragen op de lange elegante hals, mooie aflopende topbelijning, uitmuntende staart, mooie vacht kwaliteit en goede gevormde hoekingen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.