PUPS dwergschnauzer!

Tim (Playboy Dyma d’el Casa di Vita) x Fleurtje (Xara v.d. Spikke)

 26 maart zijn de pups geboren!!!

Alle pups zijn inmiddels besproken!

Hieronder het verslag van de afgelopen weken!

21 mei 2015

Het is bijna zover! De pups gaan de wijde wereld in. Hun tasje is gepakt, de reispapieren zitten erin, kammen om ze mooi te maken, kortom, ze mogen naar de nieuwe baasjes toe.

Eergisteren zijn ze voor de 3e keer getrimd, gisteren hebben ze hun 4de wormenkuur gehad, de buurjongetjes hebben afscheid genomen en ze zijn er klaar voor.

Het is een zeer stabiel nest, hebben al van alles meegemaakt, ze spelen leuk met elkaar, niet een die zich erg dominant opstelt, wel willen ze allemaal op schoot en kroelen, maar dat vinden jullie niet erg! Het is ook een rustig nest en als ze spelen is het een waar genot, nog leuker dan televisie. 

De pups hebben veel geleerd van de andere honden, met name grenzen kennen, want dan kregen ze best op hun kop als het te gortig werd. Ik ben ongelooflijk blij met onze Koosje en Pleuntje (de teckels), die zich als echte moeders gedroegen.

Fleurtje, de echte moeder, vond het al lang best. Ze hield het in de gaten, maar kon het goed loslaten.

De verzekeringspapieren zijn in orde gemaakt en dan is de taak aan de nieuwe baasjes.

 De basis is hier gelegd, maar de nieuwe eigenaren gaan vanaf morgen/overmorgen een drukke, maar o zo leuke tijd tegemoet! 2 Blijven nog even, maar daar gaan we nog heerlijk van genieten!!

Woensdag 20 mei ben ik met Monique Credit en Wendy van Hondenschool Hattem naar Viattence in Wezep geweest. Een prachtige woon-zorglocatie voor ouderen.

De pups zaten weer in de buggy en we waren nog niet binnen en je hoorde al “ach, puppies, wat lief……” Boven in de woonkamer zaten er al een aantal mensen te wachten op de pups. De mensen vonden het geweldig, er waren echte puppyknuffelaars bij en toeschouwers! Een mevrouw drukte me op het hart van “als er iemand niet goed voor de pup is, haal je het maar op en dan wil ik  het hebben!! Super toch!!!

Daarna zijn we weer naar een andere afdeling gegaan en daar mochten de pups even los lopen. Twee pups waren blij, want die konden even hun plasje kwijt!!

Wendy bracht nog een pupje naar een mevrouw, want de kapper was bij haar en haar haren werden net gepermanent!

Iedereen was blij en het was heerlijk voor de pups…. al die aandacht!!

 Dit was bij ons hun laatste uitje! Straks worden ze weer ontwormd voor de vierde keer en gisteren zijn ze stak in het pak gezet samen met Marsha v.d. Bend, die ook de mooie foto’s heeft gemaakt!


Hieronder nog een aantal foto’s van het 6 tal, heerlijk buiten spelen!

15 mei 2015

Even een update van de afgelopen week!!!!

Dinsdag 12 mei was het de dag van het tuincentrum! Wat een bekijks weer, iedereen aaien en zorgen voor opstoppingen!!!! Op een gegeven moment waren de pups zo moe, dat we maar gestopt zijn met foto’s maken, want het was zo zielig om ze wakker te maken.

Veel foto’s lijken op elkaar, maar vond het moeilijk om te kiezen!

Maandag 11 mei  zijn we naar het bos gegaan, oeff, wel warm en gerend dat ze hebben!! Daarna lagen ze uit te puffen in de woonkamer waar het heerlijk koel was. Het was ook wel een hele ervaring voor ze!


Zaterdag 9 mei was Inge met het gezin uit Belgie hier (waar een teefje heen gaat). We zijn naar Elburg gegaan en daar was net een braderie en een sleepbootfestijn. Wat een drukte. In het begin waren de pups even heel nieuwsgierig, maar daarna lagen ze gewoon te slapen in de buggy en hadden nergens last van. Zelfs niet van de regen…. Heerlijk onder het kapje.

Woensdag 6 mei is de Raad van Beheer geweest en alle pupjes zijn nu gechipt en het DNA is afgenomen! Verder zijn we zojuist naar de dierenarts geweest en…… 

Allemaal gezond, de mannen hebben de balletjes, ook heel belangrijk, alle hartjes zijn goed, kaakjes zijn goed, verder zijn ze allemaal ingeënt, dit moet weer met 9 en 12 weken.

Verder is de levershunt test afgenomen, ze zijn allemaal negatief, dus super, met lage waarde. 

Al met al! We zijn blij. 

Daarna naar het bos gegaan en laten klauteren over boomstammen, goed voor de ontwikkeling van de botjes en spieren!!!!

4 mei 2015

Hieronder zijn de pups 5 weken oud!

Al weer 5 weken oud!! De pups wonen in een grote ren in de woonkamer! Op de vloer in de woonkamer liggen dekentjes , zodat de pups niet kunnen uitglijden. De andere honden spelen heerlijk met ze. Elke dag gaan ze lekker naar buiten, wat een feest!!!
En wat ben ik weer trots op dit nestje, ze zijn zo mooi en vrij en vrolijk!!

26 maart 2015

Hieronder zijn de pups 4 weken oud!

Afgelopen donderdag waren de pups 4 weekjes, dus ….. Weer op de foto!!!! Natuurlijk waren de koppies netjes bijgewerkt!  Sommige foto’s lijken veel op elkaar, maar ik kon niet kiezen, vandaar!!!! Op de
groepsfoto was 1 pupje helaas een beetje verlegen en zie je alleen het  kontje!!

De pups zijn nog in de kamer en hebben soms een uitje op een kleed in de  woonkamer, nou dat vinden ze best eng, ze maken geluiden als zeemeeuwen!!!!
Verder hebben ze weer een heel klein beetje vlees gegeten, maar de melk van  Fleur blijft echt favoriet!!!

Ze eten wat meer vlees!!! Nog niet 100% van harte, maar het begin is er!!!
Verder zijn ze vandaag verhuisd naar een grotere ren in de huiskamer. Er staat ook een bench in, dan kunnen ze vast wennen!!
We houden ze hier voorlopig, alle dwergschnauzers zijn er gewoon bij en soms is Koosje ook even van de partij.
Ze moeten nog even wennen aan de omgeving, maar dat komt goed!!

21 april 2015

Hieronder zijn de pups 3 weken oud!

Wat gaat het allemaal snel!!!!
De pups groeien en groeien!!  Vader Tim is ook even gaan kijken naar zijn kids, maar hij zag al snel dat moeder Fleur druk bezig was met melk geven, en hield gepaste afstand!!!

De CD met harde geluiden draait inmiddels ook regelmatig , zodat de pups kunnen wennen!!! De eerste keer dat ze de geluiden hoorden, gingen ze steeds met hun oortjes werken om te luisteren waar het geluid vandaan kwam, zo grappig!!

Vorige week waren onze buurjongens er en ik wil jullie toch even laten weten wat zij zeiden! Het zijn 4 broertjes en de oudste is 10 jaar. We wisselen veel info uit over de koeien in de buurt (melkproduktie!!) waar zij ook helpen en zij vertellen me over de konijntjes die ze net hebben en hun moestuintje!!

De jongste (ik denk 4 jaar) zei me: “als iemand nu een hondje nu niet wil, dan koop ik het wel!!! Ik heb zakgeld en dat is geen probleem. Waarop zijn oudere broertje zei”: “Je hebt 9 euro, dat is veel te weinig joh…..””

geweldig toch!! Volgende week komen ze weer. Heerlijk om zulke kereltjes te mogen ontvangen!!!!

Verder zijn alle toekomstige baasjes geweest en hebben ze heerlijk geknuffeld met de pups!

12 april 2015

Hieronder zijn de pups 2 weken oud.

De pups groeien heel erg hard, zelfs zo hard, dat ik heel bewust Fleurtje regelmatig weg hou van haar kids. Ze kunnen bijna niet op hun pootjes staan, zulke dikkerdjes zijn het!

 Afgelopen vrijdag zijn de nageltjes geknipt. Als ze drinken bij mams, gaat dit anders zeer doen, ze trappen namelijk steeds om de melk goed uit de tepels te zuigen, reflexbewegingen. Ook zijn de pups ontwormd. Dit gebeurt weer met 4,6 en 8 weken bij ons.

De oogjes zijn open en ze kijken nog heel verdwaasd in de rondte. De oortjes zullen binnenkort ook wel opengaan. Ze proberen te waggelen door het rennetje, de werpkist staat er niet meer, dus ze hebben nu meer ruimte gekregen.

 Naast ons in de tuin hebben we ook een nestje, maar dan van wilde konijntjes! Ton is vanmorgen vertrokken naar een oldtimer rit, dus ik heb vandaag een fotosessie met de pups gemaakt. Ga maar heerlijk genieten van de foto’s. Roze zijn de dames, blauw de heren en groepsfoto’s! 

De namen van de mannen:

Reutje geel:       Joupy Sunshine v.d. Tulpashoeve
Reutje blauw:    Jumper Boy v.d. Tulpashoeve

De namen van de dames:

Teefje rood:                  Joy la Vie en Rose v.d. Tulpashoeve
Teefje rose werkje:      Joyful Lady v.d. Tulpashoeve
Teefje wit:                     Just Friends v.d. Tulpashoeve
Teefje oud rose:           Just for You v.d. Tulpashoeve
Teefje lila:                     Just Between Us v.d. Tulpashoeve (helaas overleden na een paar dagen)

4 april 2015

Hieronder zijn de pups 1 – 2 weken

Wat gaat het goed en wat groeien de pups! Fleurtje gaat weer mee op de wandeling.

Wat maakt zo’n pupje de eerste weekjes mee:

De pups worden doof en blind geboren en blijven dit de eerste 10-14 dagen. Voelen en ruiken kunnen ze wel. Met hun tastzin en neus vinden zij de weg naar moeders tepel en leren zij haar geur en die van hun broertjes en zusjes (her)kennen.

Ook nemen ze in deze periode de mensengeur op. Deze fase is dus belangrijk voor de hond-mens binding. De pupjes worden elke dag gewogen en even geknuffeld, maar ik laat er nog niet te veel vreemde mensen. Rust is in deze fase belangrijk.

De pupjes zijn al het dubbele geboortegewicht en onze Fleur heeft goede slagroom!!!!

Hieronder zijn de pups 0 – 1 week

29 maart 2015

De pups groeien heel goed.  Moeders doet het super en de catering wordt bij haar in de werpkist aangeleverd! Ze eet wel 5 tot 6 bakken voer in 24 uur, ja, ’s nachts is de roomservice ook aan het werk. Ik laat haar 2 keer uit in de nacht en geef haar eten. Ze heeft het ook echt nodig met 7 van die baby’s!! 

Alle pups zijn aangekomen en ze hebben inmiddels ook een bandje omgekregen, zodat ik ze uit elkaar kan houden. Toen ze net geboren waren kregen de dames een rode stip en de heren een blauwe stip. Bv teefje kop, schouder …. Zo zag ik welke het eerst geboren was …

 Ze slapen natuurlijk heel veel en als ze wakker zijn, drinken ze bij Fleurtje. De oogjes zijn nog dicht en gaan ongeveer met 11-13 dagen open, daarna gaan pas de oortjes open. 

De andere honden zijn gewoon in de woonkamer achter een hekje, maar Annabelle wil er graag naar toe, daar wachten we nog maar even mee! 

27 maart 2015

Eergisteren was Fleurtje al een beetje onrustig en was haar temperatuur gedaald, zodat we ongeveer 24 uur later het nestje konden verwachten. En wat duurt wachten lang, je doet dus niets op zo’n dag. Die nacht ben ik bij haar op de bank in de woonkamer gaan slapen en zij ging maar graven en kwam gezellig bij me liggen, maar slapen….. Nee dus.

Gisteren voelde ik me dus een beetje een dood vogeltje! Om 15.45 uur was het dan zover! Het eerste teefje was geboren. Nou dan heb je zoveel adrenaline in je lijf, dat ben je dus echt niet meer moe. Inmiddels was een vriendin gekomen, want het is altijd fijn om de geboorte samen te doen. Ton is meer van de schroefjes en moertjes, maar niet voor een bevalling!!

Om 20.15 uur was het laatste teefje geboren en zijn Tim en Fleurtje de trotste ouders van 5 meiden en 2 jongens!! Dit is toch helemaal super!!!

Geertje en ik zaten inmiddels aan een glas wijn met toastjes, dus de pups zijn in een bourgondische omgeving geboren!

De pups groeien goed, piepen niet en Fleurtje is een super moeder, maar dat wisten we natuurlijk al!

19 maart 2015

Wat gaat het allemaal snel…… nog een week en dan zullen de pups geboren worden.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fleurtje doet het goed, ze is zo dik…… ze loopt nog braaf mee, maar de wandelingen zijn kort. Ze slaapt veel en je merkt dat de pupjes op haar blaas en darmpjes drukken, dus ze kan het niet meer ophouden, nou ja, daar ben ik dan voor!! Geeft niets.

 Zodra de temperatuur gaat dalen tot ongeveer 36.5 dan worden de pups binnen 24 uur geboren. Dat is altijd fijn om te weten. Zodra de temperatuur weer gaat stijgen, dan ga je steeds dichter naar de geboorte, die eigenlijk 99% in de nacht is!

Het is leuk en interessant om te lezen hoe de ontwikkeling van een pup is in de baarmoeder van onze Fleur, klik even op Van foetus tot pup en je leest het helemaal!!

9 maart 2015

Op deze foto is onze Fleurtje 6,5 week drachtig, wat een dikke buik! Toch gaat ze nog lekker mee op de wandeling en ze geniet volop. Ze heeft wat vaker een rustmoment, maar dat is logisch!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanmorgen ben ik met Fleurtje naar de dierenarts geweest en ja ze is DRACHTIG!! De dierenarts zag zeker 5 pups, maar waarschijnlijk zijn het er meer. Zo mooi, je zag de hartjes kloppen! We hebben er weer heel veel zin in!!

20150223_124056_resized

Binnenkort laten we een echo maken en dan weten we of onze Fleurtje echt drachtig is!! Spannend!!
Het is een herhaalcombinatie en de reden hiervan is, dat deze combinatie gezonde, lieve en mooie pups gegeven hebben. Wij hebben van deze combinatie Daantje aangehouden.

Fleurtje is een eigenwijze dame, die ongelooflijk veel van knuffelen houdt. Zij is de grote clown in onze roedel. Zij is Nederlands Jeugdkampioen.

Tim ziet er heel stoer uit, maar is eigenlijk een heel bescheiden hondje. Hij is in het begin afwachtend, maar ken je hem en kent hij jou, dan ben je een grote vriend van hem. Ook hij is Nederlands Jeugdkampioen, maar ook Nederlands Kampioen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            Foto550-VIUOB3DO[1]

 

Één reactie op PUPS dwergschnauzer!

  1. ireen schreef:

    Mooi dat je dat zo precies kunt zien met een echo. Nu lekker groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.