Pups van onze Koosje!

Tulpashoeve

Koosje

Hieronder het verslag van de pups van Koosje!

Drop in the Bucket (Koosje) x Everest Dollar Boy Del Wanhelsing
4 teefjes en 1 reutje geboren op 21 november 2015

24 januari 2016

Het is weer stil in huis. Alle pups van Koosje wonen nu bij hun nieuwe familie en ik hoor alleen maar goede berichten. Met moeder Koosje gaat het goed als ze bij de andere honden is, maar in de woonkamer zoekt ze soms nog, maar ik heb haar verteld, dat de pupjes heel gelukkig zijn!! 

 


14 januari 2016

Het was even stil, maar ben even druk met…… pups!!! Het zijn een stelletje boeven, maar dan wel om op te vreten!!!!
Jullie hebben al gezien dat we naar het tuincentrum geweest zjin. Ook een middagje Elburg hebben we gehad, maar gisteren en vandaag was het feest voor de pups en de bewoners van een zorginstelling in Heerde.

Gisteren zijn we o.l.v. Monique (Hondenschool Hattem) naar verschillende afdelingen van de instelling gegaan. Heerlijk puppy knuffelen. We waren met 4 begeleiders, dus konden alles goed in de gaten houden!! Wat hebben de mensen een verhalen en wat komen er weer een herinneringen bij de mensen op over vroeger.

Vandaag had Monique nog iemand uitgenodigd met kippen, konijnen en schapen in de kantine, feest voor iedereen en wat een socialisatie voor de pups!!!!
Toen we thuis waren gingen de pups heerlijk eten en……. Een middagdutje doen!!

 9 januari 2016

Wat gaat het allemaal snel en door alle gezellige drukte had ik even geen tijd om mijn site bij te werken. De pups zijn momenteel 7 weken!!
Inmiddels zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer en is ook hun DNA afgenomen. De Raad komt tegenwoordig eerder, zodat ze gechipt en wel naar de dierenarts kunnen voor hun eerste inenting, dit is dus ook al gebeurd.  Hij was bijzonder tevreden over ze!! Hartjes, knietjes, tandjes, oortjes zijn goed en het reutje heeft de balletjes, ook heel belangrijk!!
Het gaat ook super goed met de pups, ze rennen door de woonkamer, kunnen buiten heerlijk ravotten als het niet te koud is en genieten van de blaadjes die er liggen.
Deze week zijn we naar een groot tuincentrum geweest, waar ze weer heerlijk geknuffeld werden door mensen, allerlei indrukken op deden en na een tijdje…… vielen ze in slaap. Ga maar even kijken naar de leuke foto’s.

Verder zijn ze naar Elburg geweest, winkel in winkel uit, geuren opgedaan, helemaal top.
Volgende week gaan de pups naar een ouderencentrum, zelfs 2 keer, waar de 2de keer zelfs een cavia, geit en schaap aanwezig zullen zijn!! Dit wordt door Hondenschool Hattem georganiseerd voor de mensen. Super he!!! Voor de pups is dit natuurlijk weer een geweldige ervaring.

23 december 2015

De pups zijn inmiddels 4.5  week oud en 2 keer ontwormd en de nageltjes zijn weer geknipt, anders doen die nageltjes te veel zeer bij het trappelen van de pootjes als ze bij moeder drinken. Er is veel bezoek en niet alleen de pups maar ook ik genieten hier van, zei de trotse hulpmoeder van Koosje!!!
De pups hebben inmiddels een grotere ren gekregen. Ze krijgen al ruim een week vlees te eten, zodat Koosje wat ontzien wordt. Eerst was dit op een schoteltje maar nu in een soort trogje. Zie de foto waar een pup maar in is gaan liggen, moet kunnen……..

Ze beginnen steeds meer te spelen en rond te huppelen door de kamer. Huubke, het reutje, is ondeugend en haantje de voorste!!! Hij heeft alles meteen door!!! De dames zijn iets rustiger, maar vanmorgen gingen ze me helpen met het verschonen van de ren. Ik deed de vuile kranten in de vuilniszak en 2 dames gingen trekken aan de vuilniszak, die kukelde dus om, tja…..
De CD en muziek staat veel aan en ik denk, dat ze over een paar dagen als het goed en droog weer is, maar eens naar buiten gaan, dat zullen ze best spannend vinden.

16 december 2015

Vandaag hebben de pups voor het eerst vlees gegeten, wat een vreetzakkies, tjeutje, alsof ze nog nooit gegeten hadden en ze waren al zo dik van de melk van moeder Koosje.

Maar goed, ze vonden het dus heerlijk, ze wandelden erdoor en gingen zich na de maaltijd weer schoonlikken.
Gisteren hebben de pups kennis gemaakt met Italiaanse muziek en vandaag de CD met lawaaigeluiden. We gaan steeds een stapje verder, leuk he!!

Ze stappen flink door de ren en ik denk, dat ze zaterdag maar weer meer loopruimte krijgen, want volgens mij zijn ze aan het oefenen om mee te doen aan de vierdaagse!! Ook doen ze aan kleine worstelwedstrijdjes met elkaar en niet te vergeten….. staarthappen!!

De pups van Koosje zijn afgeschermd van de andere hondjes met een hekje waarover grand foulards liggen en zo gluurt ze door het hekje naar onze andere hondjes. Wel het hek staat er nog, maar de grand foulards zijn weg en de andere honden kunnen de pups zien, maar er niet bijkomen. Koosje raakt hiervan niet meer in de stress en ze is ook steeds vaker bij de andere honden.

5 december 2015

De pups zijn al weer 2 weken!!! Straks krijgen ze hun eerste wormen kuur, maar vanmorgen eerst op de foto!! De oogjes zijn een beetje open en ze gluren de wereld in….. heel wazig. De rode en het blauwe stipjes zijn nu vervangen door bandjes! Rood hartje, streepje, ruitje en het wildkleurige hondje krijgt geen bandje, dat zie je vanzelf. Het reutje heeft een groen bandje.

Ook zijn de namen van de pups nu bekend en doorgegeven aan de Raad van Beheer. Deze naam komt op de stamboom te staan!  Ik wilde voor de teckels die hier geboren worden een naam geven die ook met de hobby van Ton te maken hebben, nl oldtimers!!

Bij de A vond ik geen leuke namen, dus ik ben begonnen bij de B. De tweede naam is de naam van de vader van de pups en dan volgt de kennelnaam.

De namen voor de dames zijn:

Bugatti Everest v.d. Tulpashoeve
Bambino Everest v.d. Tulpashoeve
Bentley Everest v.d. Tulpashoeve
Berkeley Everest v.d. Tulpashoeve

De naam voor het reutje is
Benz Everest v.d. Tulpashoeve

Van het reutje heb ik nu even niet zoveel foto’s, hij voelde zich een beetje alleen, maar dat komt later wel goed!!!

29 november 2015

De pups zijn nu een weekje oud en toen ze geboren waren, wogen ze tussen de 172 en 192 gram en nu….. tussen de 326 en 362 gram. Wat een goede melk heeft die Koosje!! Je ziet ook dat de pups steeds krachtiger worden. Over een paar dagen gaan de oogjes open en dat is weer een nieuwe fase! Nu drinken en slapen ze alleen nog.

Koosje is een perfect moedertje. Ze vindt het heerlijk om gekroeld te worden, maar de andere hondjes mogen nog steeds niet in de buurt komen van het  hekje. Zelfs als de 3 teckels buiten zijn, dan mogen Annabelle en Pleuntje niet naar de uitgang lopen, dan gaat Koosje ervoor staan. Zo mooi te zien.

Geniet nog maar even op deze druilerige dag van de foto’s. Het pupje op de rug is het reutje!!!!

Onder 25 november staan de foto’s!!

25 november 2015

Ton zit heerlijk voor de buis naar het voetbal te kijken met 6 hondjes rondom hem, dus ik ga maar even achter de computer zitten!!!
De kleine honden, schnauzers en dwergteckels, mogen dus weer in de kamer! We hebben Koosje met haar pups goed afgeschermd en ze kunnen elkaar zelfs niet zien.

Koosje is heel alert en ze wil zelfs niet dat Daantje over het hekje gluurt! Wel gezellig hoor, dat ze ons weer gezelschap houden, het was zo saai zonder de hondjes op de bank!!

Pien, onze Riesenschnauzer, blijft voorlopig even achter in de serre op de bank met een lekkere knabbel!!!

Het gaat super met de pups, ze groeien allemaal heel goed. Koosje krijgt haar roomservice in de werpkist. Het bakje brokjes staat altijd klaar en haar bakje water is met geitenmelk gemengd, ze vindt het heerlijk! Ook krijgt ze 2 keer per dag een hapje volle kwark. Vind je het gek, dat de pups zo goed groeien!!!!

Koosje is echt een geweldig moedertje. Ze houdt alles heel goed in de gaten en als er een pupje een beetje piept, dan pakt ze het heel voorzichtig beet in haar bek en legt het bij de anderen, zo lief….. Onze Koos is een hondje, die graag de controle uitoefent en dat zie je hier ook weer duidelijk…

Afgelopen maandag kwamen de buren even langs en natuurlijk wilden ze de pups even bewonderen. Koosje vond het geweldig, niet grommen of wat dan ook, nee meer zo iets van “kijk, vind je mijn kinderen niet knap……”
Jullie merken het al, het gaat heel goed!

22 november 2015

Koosje is bevallen van 4 teefjes en 1 reutje! Het zijn 3 rode teefjes en een wildkleur en een rood reutje.Het gaat goed, heel goed!! Vandaag kwispelde mams voor het eerst. Ze zorgt heel goed voor haar kids en is alleen maar moeder.

De pups zijn op 21 november geboren tussen 22.00 uur (20 nov.) en 03.00 uur (21 nov.). wat een verjaardagscadeau!!! De laatste was echt een cadeau, want om 2.00 uur dachten we echt dat ze klaar was!
Ze wogen tussen de 170 en 190 gram. Dat is best veel voor zo een klein ras. Koosje had het bij de eerste pups zwaar, maar daarna ging het goed, dappere dame!!
Zoals jullie op de foto’s zien, zijn er 4 rode en 1 wildkleur. De rode stippen zijn teefjes en het manneke heeft natuurlijk een blauwe stip. De plek van de stip is voor mij van belang, dan weet ik de volgorde van geboorte en gewicht, wat ik elke dag controleer i.v.m. de groei.

17 november 2015

Even een update! Tja nog een paar dagen en dan hopen we de pups welkom te heten!!

Koosje gaat niet meer mee op de wandeling, ze gaat in de ochtend in de teckeltuin (voortuin met tuingaas, zodat ze niet kan ontsnappen!!). Eten kan ze als de beste!!  Soms voel je de pups bewegen en trapt er een tegen haar buik, zo lief.

Vandaag zijn we haar voor het eerst gaan temperaturen. Waarom doe ik dat….. zodra de temperatuur gaat zakken naar ongeveer 36.5 (normaal 38 graden), dan komen de pups ongeveer 24 uur later. De laatste dagen moet ik vaak temperaturen. Het zakt even flink en dan gaat het weer stijgen, dus je moet het goed in de gaten houden.

De werpkist staat in de kamer. We hebben haar mandje er maar even ingelegd, zodat ze zich lekker gaat voelen in haar nieuwe huisje.


3 november 2015

Met ons kroketje Koosje gaat het goed, ja, ze is echt rond. Ze is heel rustig en slaapt heel veel. Natuurlijk gaat ze nog mee op de wandelingen, iets korter dan normaal, maar toch en …. ze loopt niet meer voorop!!
Ze kijkt ook heel wijs uit haar oogjes, soms heel dromerig! Nog 2,5 week en dan is het zover…..

19 oktober 2015

Vanmorgen ben ik met onze dwergteckel Koosje naar de dierenarts geweest en ja…… ze is drachtig. Er is een echo gemaakt en de pupjes waren goed te zien, je zag zelfs het hartje kloppen!!!
Ik had wel een vermoeden, dat ze drachtig was, maar je wilt toch altijd zekerheid hebben. De eerste week van haar dracht at ze heel gulzig en nu heel traag, verder slaapt ze veel en eerst liep ze voorop tijdens de wandeling en nu moet ik haar soms meetrekken. Ze heeft geen zin…….  

Onze  dwergteckel Koosje is door Everest Dollar Boy del Wanhelsing (kanninchen) gedekt . Hij heeft al vele titels op zijn naam staan.

Toen wij voor de eerste keer naar Duitsland gingen om met de fokker en het reutje kennis te maken, kwam hij als een lief, open en vriendelijk reutje over! 18 september zijn we weer gegaan voor de dekking, want een charmeur. Hij ging helemaal op de versiertour om onze Koosje te verleiden. Hij ging zelfs op zijn rug liggen. Echt een schat en fijn dat hij vader wordt van het aanstaande nestje!!

Hieronder de aanstaande vader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.