Bijkletsen 2016

3 januari 2017

Het jaar 2016 zit er weer op. Het was een super jaar voor de Tulpashoeve!!!
Onze Daantje werd Nederlands Kampioen en onze Pleuntje werd Nederlands Jeugdkampioen. Wat was ik blij!!!

Verder hebben we dit jaar 3 nestjes gehad.
Onze dwergschnauzer Doortje kreeg 1 zoon en 3 dochter, waarvan we Maartje hebben aangehouden en met wie ik nu Doggydance doe!

Onze dwergschnauzer Fleurtje kreeg 4 zonen en 3 dochters!!! Wat deed ze het weer goed, onze super moeder.

Onze dwergteckel Annabelle kreeg 2 zonen en 2 dochters!! Wat een prachtige pups weer!!

Wij zijn altijd ontzettend blij, dat we weer zulke leuke baasjes voor de pups hebben met wie ik nog geregeld contact heb.

Onze andere honden gaan gelukkig heel goed, we genieten dagelijks van het stel en ben heel trots op onze roedel van 9!!

9 oktober 2016

Afgelopen woensdagnacht op 5 oktober is onze Annabelle bevallen van 4 pups!!! Er zijn:
1 choco teefje
1 black and tan teefje
1 rood reutje
1 choco reutje
Moeder en kids doen het super en we zijn reuze trots en blij!!!
Kijk voor de verhalen en foto’s naar Pups dwergteckel Annabelle

dsc00073

 

8 september 2016

Er is een echo gemaakt van onze korthaar dwergteckel Annabelle en ja…… ze is drachtig!!!! De vader is Dutch Dapples Peter Pan .

3 september 2016

Het werd weer eens tijd om met onze nieuwe Jeugdkampioen Pleuntje naar een show te gaan! Dit keer was het in Rotterdam en de keurmeester was Rony Doedijns. Vol vertrouwen ging ik er heen, maar onze Pleuntje kreeg haar eerste Zeer Goed. Was best een beetje verwend natuurlijk, want ze had alleen nog maar Uitmuntend gekregen. Maar ja, dat hoor er ook bij. Ze had een keurig rapport, maar hij vond, dat ze zich nog meer moest ontwikkelen…..
Verder was het een zeer gezellige dag. Een aanstaand baasje van een pupje van Fleur was er ook en we hebben er een leuke dag van gemaakt!

img-20160903-wa0000

14 augustus 2016

Vanmorgen zijn Ton en ik even heerlijk weggeweest met de MG, de heide staat volop in bloei en daar wilden we even van genieten. Maartje, de dochter van onze Doortje, hebben we natuurlijk meegenomen en wat heeft ze genoten. Ze gaat wel vaker mee op ritjes, maar die heide, dat was leuk!!!

De pups doen het zo goed, dat we gerust even weg kunnen. Trouwens Fleurtje is de beste moeder om alles in de gaten te houden.
De pups zijn krachtig, soms kruipt er eentje bovenop Fleurtje en dan kukelt ie er weer vanaf, wel heel grappig om te zien en ze vallen altijd zacht!! Fleurtje heeft altijd slagroom in plaats van moedermelk, dus het zijn echt flinke pups.
Morgen ga ik mij eens bezig houden met namen voor het 7-tal. Dit worden de stamboomnamen die ik moet doorgeven aan de Raad van Beheer, maar de toekomstige baasjes mogen de naam natuurlijk zelf uitzoeken!

12 augustus 2016

In de nacht van 11 augustus is onze Fleurtje bevallen van 4 reutjes en 3 teefjes!!! De familie maakt het super goed.
Kijk verder bij het verslag van Pups van Fleurtje.
DSC03043

27 juli 2016

Alle pups wonen al weer een tijdje bij hun nieuwe familie en ze doen het allemaal super. Het was een heerlijk nestje en we hebben er volop van genoten.
Maartje (Kindness of Lavina v.d. Tulpashoeve) is bij ons blijven wonen. Ze heeft een open, vrolijk karakter en past heel goed in de roedel!
Kijk verder bij het verslag van Pups van Doortje.

Maartje is de tweede van links!
DSC02586

15 mei 2016

Op de Eerste Pinksterdag is onze Doortje moeder geworden van 1 jongeman en 3 jongedames!!!!
We zijn heel erg blij!!! Nu had ik alleen aanvragen voor reuen, maar toen ik de nieuwe baasjes vertelde, dat ik nog alleen dames had, hoefde niemand te twijfelen. Heerlijk!!!!
1 Teefje blijft bij ons, maar welke weet ik nog niet.

Kijk verder bij het verslag van Pups van Doortje.

DSC01379

24 april 2016

Gisteren was de Internationale Hondententoonstelling in Lingen (Duitsland). Dit is altijd een gezellige show en Hauke Fleur v.d .Tulpashoeve (Sam, eigenaar Dolly de Wit) was er samen met zijn vader Playboy Dyma d’el Casa di Vita (Tim) in de Kampioensklasse.  Het was heel erg koud, maar wel heel gezellig.
De Kampioensklasse was heel sterk met 5 mooie reuen. Sam werd 4-de en pappa Tim werd 3e. Ik vond het een heel mooi resultaat, vooral omdat Sam en Tim de enige Nederlandse honden waren. De keurmeester Simone Wachholder gaf Tim een mooi keurraport, dus heel tevreden naar huis na het nuttigen van een frietje met Braadworst!!

DSC01315

26 maart 2016

Een paar weekjes geleden, zei ik tegen mijn man, “ik vind het leuk om alle mensen met een dwergschnauzer pup van onze Doortje (Lavina Fenna d’el Casa di Vita) en Fleurtje (Xara v.d. Spikke) uit te nodigen voor een wandeling bij de Schaapskooi in Heerde.
Ton moest even aan het idee wennen, maar vertrouwde erop dat alles goed geregeld zou worden!!!! Oeps, gelukkig…..
Iedereen aangeschreven voor de Eerste dwergschnauzer Tulpashoeve wandeling, en wel op de dag voor Pasen. Een aantal konden er helaas niet vanwege vakantie, andere plannen of ziekte, maar gelukkig bleef er een leuk aantal over. 

Diverse mensen vroegen meteen of ze konden helpen om iets te maken voor de koffie of de lunch, helemaal goed.26 maart was het dan zover!! Vroeg opstaan en met ons eerste viertal naar het bos, daarna de andere vier lopen op de dijk, ja want het gewone leven met 8 honden gaat natuurlijk gewoon door.
Dolly de Wit, zij woont op Texel, logeerde bij ons met Sam. We hadden op dat moment Doortje en Daantje, die aan het eind van hun loopsheid waren, altijd even uitkijken! Maar goed dat we in huis alles kunnen scheiden!!
Dolly maakte de broodjes en tegen 10.30 uur vertrokken we naar de Schaapskooi. En ja hoor bijna iedereen was er al met hun zwarte viervoeter, zelfs uit België. In totaal waren er 22 mensen en 20 hondjes. Tim en Fleurtje hadden wij meegenomen, want aan opdringerige heren voor Doortje en Daantje hadden we geen behoefte.

Na een uitgebreide koffie met super lekkere koeken en cake begonnen we met onze wandeling die ongeveer 5 kwartier duurde. Nu bleek er ook een paardenevenement te zijn, maar ik moet zeggen, de hondjes hebben zich keurig gedragen en kwamen niet in de buurt van de paarden, heel goed!!!!

Sommige hondjes gingen lekker zwemmen in een vennetje, maar de meeste dwergschnauzers hielden het bij pootje baden!!!
Na de wandeling hadden we nog een uitgebreide lunch en babbelden we nog lekker na.
Een ding was duidelijk!!! Voor herhaling vatbaar.

Dit was de eerste keer dat ik zo iets voor de dwergen organiseerde em wat is het leuk om de baasjes weer te zien en de verhalen te horen. Iedereen is zo blij en enthousiast over hun hond en dat maakt ons ook weer blij!

21 maart 2016

Gisteren is onze Heike Fleur v.d. Tulpashoeve (DAANTJE) echt voor de laatste keer naar de show geweest en wat deed ze het weer goed!
Ondanks, dat ze loops was en andere dingen aan haar hoofd had (de reuen verleiden!) werd ze weer de Beste Teef, had een 1 Uitmuntend, weer een CAC CACIB. De keurmeester, Dhr. A. v.d. Broek, gaf haar een prachtig keurrapport!.
Daantje is niet alleen NEDERLANDS KAMPIOEN,   maar ook NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN,  PSK CLUB JUGENDSIEGER (Duitsland),  JEUGD CLUB KAMPIOEN KBSPC (België),   JEUGD CLUB KAMPIOEN NSC (Nederland)

19 maart 2016

Vandaag heerlijk met onze Riesenschnauzer Pien naar de hei geweest in Heerde! Volgende week hebben we een reünie van alle pups van Fleurtje en Doortje, dus ik moest even voor verkennen!! Wat is het een heerlijk gebied en wat genoot onze Pien. Ze is bijna 8 jaar, maar wat oogt ze nog jong en dynamisch!! Top hond!!

6 maart 2016

Wouw wat een dag gisteren op de Martini Dogshow in Groningen en wat een gestress!!! 2 Honden uitbrengen in verschillende ringen, nee Cécile, dat is niet handig, maar we hebben het gedaan.

Met dank aan Lammy Hamelink, die onze Pleuntje heeft voorgebracht, terwijl ik met Daantje in de ring was!! We hadden super resultaten en ik had echt tranen in mijn ogen, zo blij ….. zo trots!!!!!
Onze Pleuntje de chocolade dwergteckel is Nederlands Jeugdkampioen geworden. Zij werd weer eerste in de Jeugdklasse met zware concurrentie .
Daantje is nu ook Nederlands Kampioen geworden. Zij werd eerste in de open klasse, werd Beste Teef en Beste van het ras (BOB)  en dat op één dag….. vleugeltjes….


20160305_124734

4 maart 2016

Afgelopen week ben ik met Tim, Fleurtje, Daantje en Pleuntje naar Texel geweest naar Dolly waar ook Sam woont. De familie Tulpashoeve was dus even bij elkaar!  Vader, moeder en 2 kids!! Het was natuurlijk heel gezellig en de hondjes genoten, dus de baasjes ook. Helaas hadden we maar 1 dag goed weer, de dag van aankomst, maar dat hadden we tenminste  te pakken! Ach zo’n eiland is helemaal fijn, die vrijheid, heerlijk. Dolly heeft ons goed vertroeteld en het was super gezellig!!

24 februari 2016

Gisteren heb ik dit lieve kaartje gekregen, wat ontzettend lief…..

DSC00363 DSC00365

26 januari 2016

Het afgelopen weekend was weer een showweekend! Pleuntje, ons choco dwergteckeltje, behaalde in de Jeugdklasse een 2 Uitmuntend en werd door Dhr Wellens gekeurd!
pleuntje eindhoven 13 maanden

Ook is er weer een groot succes bij de dwergschnauzers!!!

Hauke Fleur v.d. Tulpashoeve (SAM) werd NEDERLANDS KAMPIOEN!!
sam bob eindhoven
Hij behaalde op de show een 1 Uitmuntend, CAC CACIB, Beste Reu en Beste van het Ras (BOB). Dolly de Wit is de trotse eigenaar en wat ben ik super trots op allebei!!!!
Sam is de zoon van Fleurtje en Tim en de broer van Daantje!! Helemaal top!!

23 januari 2016

Alle pups van ons ruwharige dwergteckeltje Koosje wonen inmiddels bij hun nieuwe baasje en het gaat super goed. Een paar hebben er een gezellig hondenmaatje bij, altijd weer gezellig!!