Pups van Doortje

13 juli 2016

Van links naar rechts: Lizzy, Maartje, Tygo en Coco!

 DSC02586

Alle pupjes zijn weg, maar onze Maartje is er nog!!

Lizzy woont in Heerhugowaard en zal een kerks leven gaan leiden!! Haar baasje is organiste in de kerk en is vrijwilligster bij de kinderboerderij, dus een leuk en afwisselend leven voor Lizzy!
CoCo is naar Texel verhuisd en gaat een heerlijk vrij leven tegemoet met veel strand en water!
Tygo woont nu in Sliedrecht en krijgt heel veel liefde en aandacht van de familie!

6 juli 2016

Nog een paar dagen, dat we heerlijk kunnen genieten van het nestje van Doortje! Inmiddels weten we ook welk hondje hier blijft, Maartje. Zij was de “dikke deur”!! Ook de andere mensen weten nu welk hondje naar hen gaat.
Verder is de speeltuin voor de hondjes uitgebreid! Ze hebben een zwembadje zonder water maar met flesjes en lekkere brokjes en dat vinden ze eigenlijk best leuk en de tunnel, dat vinden ze echt leuk!!!
Afgelopen zaterdag zijn ze nog naar Elburg geweest. Het was er druk, want er waren fanfares!!!!! Toch lag de familie weer snel te slapen in de hondenbuggy!!

 

30 juni 2016

Vandaag was er het uitje naar een groot tuincentrum in Zwolle. Hier ging ik samen met een vriendin heen. De pups keken hun ogen uit en de mensen ook!!! Ik ga er altijd heen met een nestje en de medewerkers kennen me al!
Het is ook leuk om dan foto’s te maken van alle pups en echt na een uurtje zijn ze moe en kunnen wij even rustig rondkijken, terwijl de pups heerlijk liggen te slapen in de hondenbuggy!!

29 juni 2016

Het socialiseren buitenshuis is begonnen!

Vanmorgen hadden de pups een uitje naar een zorginstelling voor ouderen in Vaassen. De mensen vonden het geweldig en de pups ook! Heerlijk knuffelen. De bewoners vinden het heerlijk om de pups te aaien en een mevrouw begon een mooi liedje te zingen voor het pupje. Dit is echt super. Natuurlijk hoorde ik weer veel verhalen over vroeger op de boerderij!!
Het is absoluut heel goed voor de pups, allemaal indrukken en de mensen doe je er een groot plezier mee. Ze zijn het na een paar minuten misschien weer vergeten, maar dan moment hebben ze even genoten!!

Daarna voor het eerst naar het bos, nou dat vonden ze wel wat. Normaal hoef ik alleen maar “puppy puppy” te roepen en de pups komen aanrennen naar de hondenbuggy, maar nu niet!!!! Al die blaadjes en takjes. Toen we thuis waren heb ik ze in het rennentje gedaan met hun lunch en ze vielen meteen in slaap!

27 juni 2016

Vanmorgen zijn we naar de dierenarts geweest en hij was zeer tevreden.

Alle pupjes zijn goed gezond, goed hartje, goede knietjes, tandjes goed, scharend gebit.  En bij het mannetje waren de balletjes ingedaald! Ook de levershunt test was prima!
Dit vonden de pups trouwens niet leuk, het waren net varkentjes die aan het gillen waren, wel heel zielig. Er werd bloed uit een ader gehaald vanuit het halsje, maar ja, het moest nu eenmaal en met een heel goed resultaat!
Na dit avontuur waren ze wat matjes maar daar komen ze ook weer overheen. Ze hebben nu ook hun eerste inenting gehad!
Deze week gaat het socialiseren buiten het huis gebeuren. De afspraak voor het ouderencentrum en het tuincentrum zijn gemaakt!!! Spannende week voor ze!

21 juni 2016

Vandaag is een medewerkster van de Raad van Beheer geweest en de pups zijn nu gechipt, dus de hondjes hebben hun officiële naam gekregen.  Niet één hondje heeft gepiept.

Ook is er van de pups en Doortje DNA afgenomen, zodat jullie echt zeker weten dat Doortje de moeder is en Rolo de vader. Er wordt met een swap door het bekkie gegaan. Ze vonden alles goed!

De pups doen bijna alle plasjes en poepjes buiten. Om de 2 uur, als ze wakker worden, gaan ze in de wandelwagen naar buiten. Natuurlijk zijn er nog ongelukjes, maar dat valt best mee. Ze zijn pas 5 weken en 2 dagen, dus ik mag niet klagen. Ze lopen hier door de woonkamer en door de gang, dus altijd goed opletten!! De voortuin is al helemaal bekend terrein van ze en vandaag zijn ze voor het eerst op het achterterras geweest. Heel spannend weer!!!

12 juni 2016

Vanmorgen hadden de pups het druk!!

Ze zijn nu 4 weken, dus de nageltjes moesten weer geknipt worden, de halsjes, wangetjes, oortjes en kontje moesten netjes geschoren worden. De oortjes mooi maken met het schaartje, best eng hoor, maar allemaal goed gegaan. Verder werden ze weer ontwormd.

De pups hebben nu ook een bench in de ren gekregen en ze mochten voor het eerst in de woonkamer lopen. Ik had er een groot dekbedhoes neergelegd en ja waar gaan ze een poepje doen…… op het hout!!

Vanmiddag mochten ze even naar buiten in hun nieuwe vervoersmiddel de hondenbuggy. Nou die tuin was best even eng voor ze. Er stond een beetje wind, zo raar allemaal….. zo gaan ze stapje voor stapje een nieuwe wereld leren!

9 juni 2016

De afgelopen week zijn de pups verhuisd naar een grote ren. Ze hobbelen al wat beter en ze kunnen horen. Ook luisteren ze regelmatig naar muziek en de CD met vele harde geluiden, zoals onweer, vuurwerk, deurbellen. Sinds gisteren krijgen ze ook hun eerste hapje vlees, dit was in het begin even wennen, maar nu vinden ze het om te smullen!!

 

29 mei 2016

De pups zijn echte kanjers!! Ze groeien ongelooflijk, vooral het roze teefje is Dikkie Dik!!
Morgen gaan ze verhuizen van de werpkist naar een rennetje, zodat ze de spiertjes meer gaan gebruiken.
Ook ga ik morgen de nageltjes knippen. Het doet anders zeer voor mamma Doortje als ze bij haar drinken en zich met hun pootjes afzetten. Aangezien ze 2 weken zijn, zullen ze ook hun eerste wormenkuurtje krijgen. Het wordt morgen dus een “drukke dag” voor ze!!

De Raad van Beheer heeft de namen goedgekeurd!!!!
De tweede naam van de pups is Lavina, want Doortje heet op haar stamboom Lavina Fenna d’el Casa di Vita.

De dames heten:
Karma of Lavina v.d. Tulpashoeve

Kindness of Lavina v.d. Tulpashoeve
Keen Lady of Lavina v.d. Tulpashoeve

De heer heet:
King of Lavina v.d. Tulpashoeve

23 mei 2016

De pups en mams doen het super ! Ze zijn al verdubbeld in gewicht en dat in een week tijd!Je ziet ze al wat kruipen door de werpkist en dat ze kracht krijgen, leuk he!!

Doortje ligt ook niet meer de hele tijd bij haar kinderen. Ze ligt wel in de buurt…..  de andere honden zijn gewoon in de huiskamer, maar we hebben een schot geplaatst en er hangen grandfoulards over heen, want anders is er teveel onrust voor Doortje en dat willen we natuurlijk niet. Soms zie je Fleurtje over het hekje kijken, maar Doortje vindt dat niet leuk!!! Het zijn haar kinderen, zo..!!

Eerst hadden de pups een stippeltje, maar nu hebben ze gekleurde bandjes om, rood ruitje, lila en roze en blauw voor het mannetje.

16 mei 2016

Er zijn pups geboren!!! 3 dames en 1 heer!!!
Alle pups zijn gereserveerd!!

DSC01379

Doortje heeft het super gedaan.
Gisteren, 15 mei (eerste Pinksterdag) is ze bevallen van 4 pups. De eerste wee was er om 12.00 uur en om 15.15 uur werd het laatste pupje geboren, wat een luxe en dat overdag!!! Vannacht heb ik natuurlijk bij haar geslapen en de pups drinken goed en moeders heeft melk alsof het slagroom is!!!

Het eerste teefje  (kop) werd om 12.50 uur geboren en woog 190 gram
Het tweede teefje (schouder) kwam om 13.10 uur en woog 158 gram
Daarna een dikkerdje (rug) om 14.05 uur en die woog 232 gram
Tot slot om 15.15 uur een reutje (kop) van 150 gram.

In het begin krijgen de pups een stipje, rood is een teefje en blauw….. een reutje. De plaats geeft aan welke het eerst geboren werd. Zo kan ik ze uitelkaar houden. Over een paar dagen krijgen ze elk een ander kleur lintje om!!

 11 Maart is onze zwarte dwergschnauzer Doortje (Lavina Fenna d’el Casa di Vita) gedekt door Daily Bark Roll Over. 
Vrijdag 8 april is er een echo gemaakt en ze is drachtig!!

Alle pups van dit nestje zijn al gereserveerd!!!!


1369037_10201604231762915_110445624_n[1]rolo