Onze Fleurtje (Xara v. d. Spikke) is bevallen van 4 reutjes en 3 teefjes
op 11 augustus!!
De vader is Rolo (Daily Bark Roll over) .
Alle pups zijn besproken!

9 oktober 2016

De pups van Fleurtje zijn vertrokken naar hun nieuwe baasje en wat krijg ik veel foto’s en filmpjes, zo leuk. Ze doen het allemaal heel goed . Lekkere vrije, open en vrolijke hondjes.
We hebben weer heel erg veel genoten van de pups, altijd een groot cadeau als ze hier zijn!! Er is een tijd van afscheid nemen en dan zijn de pups er ook echt aan toe!!!
dsc04391
2 oktober 2016

Vorige week zijn de pups weer op stap geweest! Ik heb alleen foto’s van het tuincentrum, maar we zijn ook nog naar de Gamma en Elburg geweest….. dolle pret….. Kijk ook nog even naar de mooie foto’s van het zorgcentrum hieronder!

Het tuincentrum is altijd een groot succes, o wat zijn die pups weer geknuffeld en wat moesten ze weer poseren. Echt niet makkelijk!!! Ja, gelukkig had ik veel hulp en hebben we heel veel gelachen. Andere mensen kregen ook een grote glimlach op hun gezicht en ja er waren ook boze mensen, omdat we het gangpad blokkeerden!
Maar goed, ga weer genieten van de foto’s!! Het zullen de laatste zijn van dit mooie nestje van onze Fleurtje.

27 september 2016

De afgelopen week is de Raad van Beheer geweest en de officiële namen zijn nu toegewezen aan het pupje. Verder zijn de pups naar de dierenarts geweest en ze zijn super gezond!! Gebitjes staan goed, hartje klopt zoals het hoort, balletjes van de mannen zijn ingedaald en de waardes van de levershunt test waren keurig. Dus helemaal blij!!! Daarna even lekker mee naar het bos!


Vanmorgen hebben ze hun eerste uitje gehad naar het verzorgingshuis in Heerde. Monique Credit van Hondenschool Hattem organiseert dit. Zij werkt met ouderen en heeft daar een aaiprogramma opgezet. De bewoners vinden dit geweldig en voor de pups is het een fijne manier om te socialiseren. We laten de bewoners dus nooit alleen met een pup en we zijn altijd met meerdere mensen.
Soms hoor je verhalen van vroeger en het is heel dierbaar om dit te doen. Na dit gebeuren zijn we weer naar het bos gegaan en de pups konden even lekker rennen. Daarna naar huis en ….. slapen!

17 september 2016

Gisteren hadden we een druk dagje. Alle pups zijn weer gemanicuurd en ze zijn weer netjes getrimd. Neemt toch een ochtendje in beslag. Maar ze deden het super en soms vielen ze in slaap.

Daarna wilde ik natuurlijk een foto sessie maken, die ik jullie graag wil laten zien. In totaal had ik 325 (!) foto’s en wat is het dan moeilijk om een selectie te maken.


Als ik de pups uit het rennetje uit de woonkamer haal, gaan ze eerst naar buiten in de voortuin. De plasjes en poepjes volgen al snel en daarna krijgen ze in de tuin het eten. Meestal blijven ze daar nog een tijdje en dan mogen ze mee naar het achter terras, waar nu ook de speeltjes liggen. De schnauzers zijn er bij en Maartje blijft het een groot feest vinden!!

Volgende week heb ik na de dagelijkse bezoekjes nog de Raad van Beheer die op woensdag langskomt. Zij gaat de pups chippen en dan wordt de officiële naam aan de pups gegeven en het DNA wordt afgenomen van alle pups. Op vrijdag gaan de pups naar de dierenarts waar ze hun eerste inenting krijgen en dan zal ook de levershunt test gedaan worden. Natuurlijk worden de pups ook goed onderzocht door de dierenarts.

Ga weer heerlijk genieten van de foto’s!!!

8 september 2016

Vandaag mochten de pups voor het eerst even in de tuin. Nou, dat was wennen en best een beetje griezelig. Normaal doe ik dat nog niet met 4 weken, maar het was zo’n heerlijk weer!!

6 september 2016

Zo weer even bijkletsen!! Sinds afgelopen maandag zitten de pups in de grote ren en dat is maar goed ook. Ze kunnen er lekker in spelen en dat is goed voor de motoriek! Gisteren zijn we begonnen met het vleeshapje en wat maken ze daar een zooitje van, ongelooflijk, maar ik weet zeker, dat ze over een tijdje, keurig uit het trogje eten en later uit hun eigen bakje. Jullie zien een paar foto’s van de etende pupjes.

Vandaag heb ik ze netjes gemaakt. De nageltjes zijn weer geknipt, de voetjes ontdaan van overtollig haar tussen de zooltjes en het koppie ziet er nu al een beetje uit als van een schnauzertje. Oortjes en halsje netjes geschoren en zo hebben ze de eerste ervaringen hier al weer mee gehad. Ik heb van de pups foto’s gemaakt.  Van sommige iets minders veel, want dan werden ze al weer tierig en dan kan ik dus geen foto’s maken.

Elke dag staat de CD met geluiden aan, dus het wennen aan vreemde geluiden is begonnen!!

28 augustus 2016

Onze pups groeien en groeien!! Moeder is heel relaxed en ik ook!!! Zij houdt alles goed in de gaten en gaat soms naast de werpkist liggen.
Ook gaat Fleurtje weer gezellig mee op de wandelingen, gewoon weer even hond zijn en geen moeder!

De pups hebben inmiddels allemaal een lintje om. Rood hartje, rood ruitje en roze zijn de dames. Geel, blauw, groen en wit zijn de heren.

De pups zijn inmiddels ook aangegeven bij de Raad van Beheer. Ja, ja, dat is ook bij honden! Hieronder zien jullie de officiële stamboomnaam en ik ben heel benieuwd hoe de pups later gaan heten!

De mannen heten:

Learn by Heart v.d .Tulpashoeve
Let it be Magic v.d .Tulpashoeve
Like a black Diamond v.d .Tulpashoeve
Limited Edition v.d .Tulpashoeve

De dames heten:

Little bit of Spice v.d .Tulpashoeve
Live your Dreams v.d .Tulpashoeve
Lots of Pleasure v.d .Tulpashoeve

12 augustus 2016

Hierbij het eerste verslag met foto’s van de pups van Fleurtje. Wat heeft ze het super gedaan en wat is het een goed moedertje!!!! Ze is zo blij met haar kids en wij natuurlijk ook!!
De nacht van 11 augustus zijn ze geboren. Ik sliep al sinds zondag bij haar op de bank in de woonkamer, omdat ze toch wat onrustig was. Woensdagavond begon ze erg te hijgen, dus het begon!!!
DSC03043

Om 2.30 uur begon de bevalling en de pups kwamen.
3.45      reutje kop                    218 gram
4.15      reutje schouder             208 gram
5.15      teefje kop                     236 gram
5.30      reutje rug                      230 gram
7.00      teefje schouder            244 gram
7.55      teefje rug                      230 gram
8.30      reutje staart                  228 gram

De teefjes hebben op de foto’s een rode stip en de reutjes een blauwe. De plek van de stip geeft de volgorde aan van geboorte van het pupje. Binnenkort zullen ze bandjes met kleuren krijgen. Elke dag weeg ik het pupje en zo kan ik goed in de gaten houden hoe ze groeien.
De pups zijn inmiddels allemaal gegroeid, altijd even spannend de eerste 24 uur, maar ze doen het goed. Moeders eet ook heel goed en krijgt elke dag een kopje geitenmelk. De pups drinken natuurlijk heel veel melk en de calcium wordt onttrokken aan Fleurtje. Koeienmelk is niet goed vanwege eventuele diarree, maar geitenmelk doet het super.

13 juli 2016


Dit wil ik jullie niet onthouden!!!  Afgelopen zondag ben ik bij een gynaecologe geweest, nee….. niet voor mijzelf!
De dierenarts had vorige week bij Fleurtje 4 pupjes gezien, maar hij kon het niet goed zien hoeveel er nu precies waren. Zijn collega is daar beter in en die was met vakantie.

De moeder van een vriendin is gynaecologe en zij heeft natuurlijk zeer goede apparatuur! Goed Fleurtje en ik naar haar moeder, die een eigen kliniek in Zwolle heeft.

Wouww, wat vond ik dat bijzonder!!!

Fleurtje lag heel rustig terwijl de moeder van mijn vriendin alles via de echo aan het aftasten was. Nee, het waren er geen 4 maar 7!!!!!!

Het mooie was ook, dat we de hartslagen van alle pupjes hoorden en die waren allemaal anders. Kijk maar even op de foto’s. Aan de onderkant zie je de verschillen.  Bij een pupje zag je de voorpootje en het staartje. .

Hieronder de vader van de pups

rolo

En dit is onze Fleurtje, de a.s. moeder

         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op!

Cécile Tulleken

Telefoonnummer 0525 621636 of 06 49 66 17 18

emailadres ceciletulleken@tulpashoeve.nl