Geboren 4 dwergteckeltjes!!

Alle pups zijn gereserveerd!

7 december 2016

Alle pups zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe baasjes en het gaat super met ze! Tja en ik heb er toch wel last van.  Dat jonge spul in huis vind ik helemaal geweldig, Ton vindt het nu wel lekker, dat we even onze eigen woonkamer terug hebben. Ja, het was wel een rommeltje, maar ja, als je de pups in huis hebt met de andere honden dan is dat zo!!!
Het waren weer fijne lieve pupjes en echte knuffeldoosjes en wij zijn blij, dat we weer fijne gezinnen voor ze hebben!

30 november 2016

Vanmiddag zijn we met de pups naar het tuincentrum geweest. Wouw, wat was het druk en prachtig….. al die kerstversiering.
Er waren heel veel mensen en de pups vonden het allemaal prima. Nu zijn dwergteckelpups heel anders dan schnauzerpups, dus het was even een klus om ze op de foto te zetten. Ze zijn zo beweeglijk, willen alles zien en ontdekken.
Ik had 327 foto’s gemaakt en dit is ervan overgebleven!!!! We konden ze ook alleen maar per stuk fotograferen, we kwamen anders handen te kort.
Op een gegeven moment lagen ze allemaal te slapen en dan ga ik ze niet meer wakker maken. Ze waren moe van alle geluiden en indrukken.

Ga genieten van de leuke foto’s!!!

21 november 2016

Vandaag hebben de pups hun uitje gehad naar het verzorgingshuis. Wat zijn ze geknuffeld. Mensen waren zo blij, ontroerend om te zien. Het was de beautydag, want de kapper was er en de manicure. Ook zijn we naar de breigroep gegaan. De mensen hebben het daar echt heel fijn. Monique is daar werkzaam en is daar begonnen met puppy knuffelen en een aaiproject met honden. De meeste mensen zijn dement, maar die glunderende gezichten doet iedereen goed.

A.s. woensdag zouden we naar het tuincentrum gaan, maar dit is een weekje verzet. We gaan die dag weer naar hetzelfde zorgcentrum waar dan ook een ezeltje, schaapjes, kippen en konijnen zullen komen. Dit is ook weer zo’n geweldig initiatief van Monique. 


8 november 2016

Ach het gaat zo goed met de pups.  Ze zijn al weer bijna 5 weken en ze vinden het heerlijk in de woonkamer met hun speelgoed en hun hondenmaatjes. Moeder Annabelle houdt alles in de gaten, maar gaat gerust op de bank liggen en mocht er een pupje piepen, dan kijkt ze even op en als het nodig is, grijpt ze in.

Onze Maartje, de dwergschnauzer van 6 maanden, is soms nog een beetje te druk en dan gaat Annabelle tussen haar en de pups staan!!

Ook de CD met harde geluiden staat vaak aan, geen reactie van de pups en ze slapen heerlijk door!

Vanmorgen hebben ze hun eerste geweekte brokjes gehad en volgens mij vinden ze die veel lekkerder dan het vlees.

30 oktober 2016

Al weer 3.5 week en het is niet te geloven, ze hebben alle tandjes al. Ik heb af en toe een nestje dwergschnauzers, die hebben de tandjes echt niet op die leeftijd!
Vandaag krijgen ze hun eerste hapje vlees en morgen gaan ze nogmaals verhuizen naar de grote ren in de woonkamer. De CD met allerlei geluiden wordt al weer flink gedraaid en ze doen het super goed!!!
Ze hobbelen door de ren, trekken aan elkaar oor….. mamma Belletje gaat iets vaker van ze weg, maar het liefst is ze gewoon bij haar kids.

Ga weer genieten van de leuke foto’s!!!
Hieronder zijn ze 3 weken

en hieronder 3.5 week, je kunt zo mooi zien hoe snel ze veranderen!

15 oktober 2016

Vanmorgen probeerde ik wat leuke foto’s te maken van de dames en heren. Ze zijn niet super, want het was een beetje donker, maar toch wel leuk!!!

Annabelle vond het maar niets, dat ik ze even apart had…… wat ga je met mijn kinderen doen……..

Zoals jullie zien zijn de oogjes nog dicht, maar over een paar dagen zijn ze open en kijken ze verwonderd in de wereld. We hebben 1 dikke deur, dat is het choco reutje!!!! Ik heb altijd in mijn nestjes een dikke deur zitten, dat was Maartje, onze dwergschnauzer en Pleuntje, onze dwergteckel, trouwens ook Daantje, ook een dwergschnauzer,  die bleven hier wonen, volgens mij heb ik daar iets mee!!!!
Afgelopen week heb ik de officiële namen naar de Raad van Bestuur gestuurd. Iedereen mag natuurlijk de naam geven die hij/zij wil, maar deze naam komt op de stamboom te staan.

De dames:
black and tan teefje:     Dauphine v.d . Tulpashoeve
choco teefje:                   Delahaye v.d. Tulpashoeve

De heren:
Rode reutje:                  Daimler v.d. Tulpashoeve
Choco reutje:                Denzel v.d. Tulpashoeve

Ton heeft als hobby het restaureren van oldtimers en de teckeltjes die hier geboren worden, zijn vernoemd naar …… oldtimers, vandaar!!!

13 oktober  2016

Wat doen de pups en Annabelle het goed!!!
Gisteren liet Annabelle duidelijk merken, dat ze weer mee wilde op de wandeling!! Ze ging helemaal uit haar dak, toen ze merkte dat ik in de ochtend weg wilde gaan met een aantal honden. Nou, dan gaat ze toch weer lekker mee!!!!
Even weer gewoon hond zijn en geen moeder. Zodra we terug waren, rende ze naar de deur waar  de pups achter lagen en liet ze ook duidelijk weten, dat ze haar kids weer wilde zien. Ze ging ze meteen inspecteren en dan …… eten…..
De pups groeien ongelooflijk, wat een melk heeft hun moeder. Nog een paar dagen en dan gaan de oogjes open, eerst kleine spleetjes, zo lief…….

 

9 oktober 2016

Afgelopen woensdagnacht, 5 oktober 2016, zijn de pups van onze Annabelle en Peter Pan geboren!!!!!


Om 22.30 uur werd ons Belletje heel onrustig en begon te graven, speeltjes overal vandaan te slepen, dus ik ging die nacht op de bank bij haar liggen. Ze heeft er rustig de tijd voor genomen!!!

3.55 uur werd een teefje geboren, choco van 180 gram
5.55 uur kwam er weer een teefje, black and tan van 228 gram
6.10 uur een reutje, rood 206 gram
8.45 uur weer reutje, de dikke deur! 270 gram.

Moeder en kids doen het super, ze drinken ongelooflijk goed en ze groeien als kool. Elke dag krijgt Annabelle een bakje geitenmelk, wat ze heerlijk vindt. Ze is een relaxte moeder, die wel alles in de gaten houdt en heel erg zorgzaam is.

Onze  korthaar Black and Tan dwergteckel Annabelle 
is op 4 augustus gedekt door
Dutch Dapples Peter Pan.

Hieronder een foto van hem!ppdubbel

Een prachtig mooi rood dwergteckeltje met een lief karakter. Hij is niet alleen Nederlands Jeugdkampioen maar ook Nederlands Kampioen.

Wilt u meer informatie?
Stuur mij dan even een email naar
ceciletulleken@tulpashoeve.nl
of bel mij even op
telefoonnummer 0525 621636 of 06 49 66 17 18.