Bijkletsen 2017

8 december 2017

Door al het verdriet van de afgelopen tijd heb ik even niets op mijn site gezet, maar er zijn natuurlijk ook weer fijne dingen gebeurd! 


De pups van onze dwergteckel Pleuntje waren echt helemaal geweldig, wat een vrolijkheid hebben ze in Huize Tulleken gebracht! Zo ondernemend, zo lief en ware plaatjes!!!
De pups zijn inmiddels naar de nieuwe huisjes verhuisd en via de WhatsApp  krijg ik regelmatig foto’s, filmpjes en leuke verhalen, het gaat super!!!!

Ook heeft een nieuw zwart dwergschnauzertje haar intrede bij ons gedaan….. Soof, een heerlijke ondernemende pup en de andere honden vinden haar helemaal geweldig, net als wij.
Soof vindt de staart van onze Riesenschnauzer Pien helemaal leuk en de andere honden zijn grote speelmaatjes. Onze dwergteckel Koosje is weer lekker aan het moederen!!! Kortom Soof brengt weer veel vreugde in het huis!!!!

18 oktober 2017

Er is de laatste maand heel veel gebeurd bij Huize Tulpashoeve, fijne dingen maar ook droevige zaken.
Onze Daantje is overleden………. haar pups waren 6 weken oud en Daantje kreeg een virus wat op haar nieren sloeg en daardoor kreeg zij acuut nierfalen. Jullie willen niet weten hoe droevig, machteloos en onbegrijpelijk wij ons gevoeld hebben en nog…… 
Helaas hebben wij ook geen pup van haar kunnen aanhouden wat ik zo graag gewild had……. als je verantwoord wilt fokken, moet je soms beslissingen nemen, hoe hard voor je gevoel ook…….
Het fijne wat ons overkomen is….. Maartje is Nederlands Jeugdkampioen geworden en dat maakt mij ook weer heel trots.

10 september 2017

Tekst en foto’s van de VSFL

2e Puppy- en Jonge Hondendag zeer geslaagd!

In een zonovergoten Voorthuizen vond op zondag 3 september jl. de tweede editie plaats van de puppy en jonge honden dag van de VSFL plaats. Onze voorzitter had ook deze keer weer hiervoor belangeloos zijn eigen terrein beschikbaar gesteld.

Maar liefst 50 enthousiaste schnauzers en hun evenzo enthousiaste baasjes kwamen vanaf 11.00 uur het speciaal voor deze dag ingerichte terrein bezoeken. De dwergen waren in de overgrote meerderheid en een zevental middenslag- en riesenschnauzers completeerden het schnauzergeweld.

Er was dan ook genoeg te doen voor baas en hond deze dag. In een vierkant waren een 6 tal tenten neergezet, die deze dag het onderkomen waren voor: Annemieke Heijne, die een hondenspeel-o-theek heeft in Heemskerk en inmiddels 170 verschillende puzzels voor honden heeft. Ze liet zien dat je ook niet altijd dure puzzels hoeft te kopen, maar van hele simpele spullen ook zelf puzzels kan maken. De hond ziet toch het verschil niet. Zo kon het gebeuren dat alle schnauzers en hun baasjes met een eierdoos gingen puzzelen.

Anita Roskam, schnauzerkeurmeester, die het werkelijk ontzettend druk heeft gehad. Iedereen was benieuwd wat een “echte” keurmeester van zijn of haar schnauzer zou vinden en lang nadat alle activiteiten beëindigd waren, had Anita nog steeds veel belangstellenden.

          

De trimmers Jan en Mien Nouwen en Carin van Vilsteren hebben vele schnauzerliefhebbers tips en trucs laten zien hoe je het beste de vacht van je schnauzer kunt trimmen en onderhouden. Dat dat nog niet zo gemakkelijk is heeft menig baasje ondervonden.

Ingrid en Niek, standhouders van hondenspecials.nl hadden naast snacks, manden, snuffelmatten en showlijnen ook prachtige windlichten met schnauzer hoofden erop. Je kon zelfs ter plekke een t-shirt laten bedrukken met eigen bedachte tekst en met natuurlijk ook weer een schnauzerhoofd.

De infostand van de VSFL zelf. Er waren diverse leuke artikelen te koop en als je op deze dag lid werd van de VSFL kostte dat tot en met december 2018 slechts € 35,00. En natuurlijk kon iedereen hier terecht voor een natje en een droogje.

Ook aan de kinderen was gedacht. Voor zover die niet mee wilden doen aan de activiteiten konden zij zich naar hartenlust vermaken op het springkussen of de trampoline.

Iedereen werd traditiegetrouw verwelkomd met koffie en appelgebak en kon op het middenplein hiervan heerlijk in het zonnetje genieten. Ook gedurende de hele dag werd druk gebruik gemaakt van dit middenplein, waar banken en tafels stonden en mensen gezellig konden samenkomen om te kletsen over hun meest geliefde onderwerp……….de schnauzer natuurlijk.

Na een welkomstwoordje door onze voorzitter, Chris Riethorst, kon de puppy en jongehondenpret om 12.00 uur beginnen: of met een bezoekje aan één van de stands of meedoen met al het leuks dat georganiseerd was en dat achter de tenten en het middenplein plaatsvond: Chanti Hazeleger, instructeur bij dogtraining Behave, leerde de puppen en jonge honden de eerste beginselen van behendigheid. Er stonden een aantal tunnels, waar de honden doorheen moesten en ook lag er een wip. Omdat de wip voor honden best wel een eng ding is, was de plank op een drietal lage krukjes gelegd zodat hij niet kon kantelen. De meeste schnauzers gingen er dapper overeen. Maar toen de krukjes werden weggehaald en er van een groot fleece deken een rolletje was gemaakt die onder het midden van de plank werd gelegd, waren een aantal schnauzers niet meer zo dapper. Maar het is nogal wat zo’n kantelende plank. Dan heb je ineens geen stevigheid meer onder je pootjes.

          

Cecile Tulleken en Karin Wijss leerden de schnauzers de eerste beginselen van doggydance. De schnauzers leerden eerst een rondje om de baas te lopen, waarna ze tussen de benen van de baas door moesten. Uiteraard met een lekker brokje want als echte schnauzer wil je best wat voor je baas doen, maar daar moet dan wel wat tegenover staan. Als laatste leerden ze met de voorpootjes op een krukje te staan.

Grietje Wagenaar verzorgde de gymnastiek voor de schnauzer en dat deed ze door middel van balansoefeningen. Dat is vooral voor puppen en jonge honden best moeilijk omdat ze nog wat ongecontroleerd bewegen. Ze had een aantal lage krukjes achter elkaar gelegd waar de honden overheen moesten lopen zonder er tussen te stappen. En dat koste behoorlijk wat inspanning. Zo ook een zgn. platte bal waar de hond op moest zitten, die dan ineens begon te bewegen. Dat zijn toch hele vermoeiende zaken voor een hond.

Betty Venema had 2 parcourtjes Rally O meegenomen: bordjes die in een parcours gezet worden en waarop oefeningen staan die de hond moest uitvoeren. Allereerst moest het parcours samen met de baasjes worden verkend en werd uitgelegd welke oefeningen er op de bordjes stonden en hoe die moesten worden aangeleerd. Vervolgens mochten de baasjes met hun hond het parcours lopen en de oefeningen uitvoeren.. Er zaten zeker natuurtalenten bij maar sommige baasjes raakten wat verstrikt in de riem en hun eigen hond.

          

Vanwege de vele aanmeldingen had de activiteitencommissie het wijze besluit genomen om de deelnemers in groepjes in te delen. Elke deelnemer kreeg een programma waarin vermeld stond hoe laat hij of zij met zijn of haar schnauzer werd verwacht bij een bepaalde activiteit. Dat was in het begin even wennen, maar al gauw wist iedereen welke activiteit er als eerste op het programma stond.

Tussen al het leuks door werden er lootjes verkocht om de clubkas van de VSFL wat te spekken. Maar er was ook gezorgd voor een prachtige hoofdprijs; een foto van je schnauzer op glas. De gelukkige die er met de hoofdprijs vandoor ging was Lilian Kerstens, die haar eigen Femke (middenslagschnauzer p/z) in glas mag laten vereeuwigen.

Zo rond een uur of 3 liepen alle activiteiten wat op zijn eind. Dat was ook niet zo vreemd; het was warm weer en het waren allemaal jonge honden die de hele dag door heel veel indrukken hadden opgedaan. Dan slaat de moeheid ook wel toe en niet alleen bij de schnauzers……

Om even over 3 uur sloot onze voorzitter af en was er nog tot 16.00 uur de gelegenheid om gezellig na te praten, waarna iedereen moe maar voldaan, weer huiswaarts ging.

We bedanken de aanwezigen voor hun belangrijke bijdrage aan het succes van deze dag. Want zonder deelnemers geen Puppy- en Jonge Hondendag.

Voorts bedanken we Annemieke Heijne van honden speel-o-theek in Heemskerk, Grietje Wagenaar en Chanti Hazeleger van Dog Training Behave, Karin Wijss van hondenschool Harmonie in Heino, Cecile Tulleken en Betty Venema voor hun inzet! Dankzij hen hadden we een leuk en gevarieerd programma! Ook trimmers Carin van Vilsteren en Jan en Mien Nouwen erg bedankt voor jullie tijd en inzet! Keurmeester Anita Roskam ook hartelijk dank voor uw aanwezigheid. Hondenspecials ook bedankt voor jullie leuke bijdrage! Kynologenclub West-Friesland, kring Heiloo voor het ter beschikking stellen van materiaal. En alle andere vrijwilligers natuurlijk ook hartelijk dank voor jullie bijdrage! Met z’n allen zijn we er weer in geslaagd van de Puppy- en Jonge Hondendag een succes te maken.

Last but nog least Biofood en Fokker hartelijk dank voor de sponsorbijdrage. We waren daardoor in staat iedere deelnemer iets leuks en lekkers voor hun schnauzer mee te geven!

Bestuur en Activiteitencommissie VSFL

12 augustus 2017

Gisteren waren de pups van Rolo en onze Fleurtje 1 jaar!!! 
Als ik een nestje heb, maak ik altijd een WhatsApp groep voor leuke foto’s en filmpjes. Het leuke is, dat mensen dan ook ervaringen kunnen uitwisselen en foto’s.
Maar deze groep is geweldig, ze hebben heel veel contact en hebben nu ook een leuke wandeling georganiseerd voor de éénjarigen!!! 

Helaas was niet iedereen aanwezig, maar 4 van de 7 broertjes en zusjes wel.
Maartje en Tim gingen gezellig mee, evenals Donja de Riesenschnauzer, dochter van onze Pien!

We hebben na de koffie met appeltaart heerlijk gewandeld en genoten van de honden, die lekker konden zwemmen, ja ja, een aantal dwergjes vonden het koele water super!!! Onze Tim en Maartje moesten er eigenlijk niets van hebben, dus wij moeten nog oefenen!!!

Ga genieten van de heerlijke foto’s!!

5 augustus 2017

We hebben weer een huis vol leven en vreugde!! Onze Daantje is bevallen van 2 heren en 3 dames. Wat doet ze het top!!! Kijk voor het verslag bij pups Daantje!!

3 juni 2017

De afgelopen week was mijn agenda een beetje vol, dus helemaal vergeten mijn site bij te werken! Ook geniet ik  veel van de pups en wat was het warm…..
Op 28 mei was er een tentoonstelling in Oss. Nu had ik 2 loopse dames, waaronder Maartje en zij was zo mutsig, dus ik had al geen goed gevoel van haar presteren op de show, maar als ik eenmaal inschrijf ga ik wel….. ja toch.

Gelukkig was het een hele gezellige dag en o zo warm en…… Maartje bakte er niets van…… staartje laag, geen zin, te warm vrouwtje en ik ben loops!
Jullie snappen het al, geen goede waardering voor ons normaal super vrolijke hondje. Zij kreeg een Zeer Goed, maar dat kan gebeuren en ze is en blijft mijn toppertje!

9 mei 2017

Afgelopen zondag was de Clubmatch van de Schnauzervereniging  (VSFL) in Voorthuizen. De Tulpashoeve was goed vertegenwoordigd en ik vond het ontzettend leuk, dat een aantal mensen van de laatste nesten hun hond hadden ingeschreven. Zij zagen er goed uit!!

Er was een zeer strenge keurmeester uit Polen, Mw. J. Jablonska, die er echt de tijd voor nam.

Hieronder de resultaten!
Limited Edition v.d. Tulpashoeve (Jua), 1 VB, Beste baby (kind van Fleurtje)
King of Lavina v.d. Tulpashoeve (Tygo), 2 ZG, Jeugdklasse (kind van Doortje)
Kindness of Lavina v.d. Tulpashoeve (Maartje), 2U, Jeugdklasse (kind van Doortje)
Hauke Fleur v.d .Tulpashoeve (Sam),  1 U, Kampioensklasse,  CAC, BOS  (kind van Fleurtje en Tim)
Playboy Dyma d’el Casa di Vita (Tim), 2 U, Kampioensklasse, R-CAC (vader van Sam).

Dit zijn toch prachtige resultaten en wat ik ook zo leuk vind, is dat Tim zo een mooi nageslacht heeft!
Na de show hebben we nog met een aantal wat nagebabbeld onder het genot van een feestelijk glaasje wijn!

2 april 2017

Wat waren de weergoden ons goed gezind bij de teckelwandeling bij Vliegveld Hilversum, helemaal super!!!! De nakomelingen van Annabelle en Koosje waren er!!!
Zo leuk ze weer te zien, het waren vrije blije en ruige hondjes!!!! Stuk voor stuk innemend!
Wat ik heel bijzonder vond, was dat ze los konden lopen en niet weg renden, super toch!!! Ik durf, dat niet met onze 3 musketiers!!!

Voor de nieuwe baasjes maak ik op de telefoon altijd een WhatsApp groep en het leuke is, dat iedereen nog contact met elkaar heeft, maar nu zagen ze elkaar allemaal in het echt!! Het was echt heel leuk en volgend jaar weer!!!!

18 maart 2017

Wouw!!!!  Vandaag was de Internationale tentoonstelling in Hazerswoude. De keurmeester was de heer Dupas uit Frankrijk en wat maakte hij mij blij!!!!
Maartje werd niet alleen de Beste Teef, maar ook de Beste van het Ras!!! Zij kreeg dus een JCAC, (nog eentje en dan is ze Nederlands Jeugdkampioen), CAC, ze werd BOS en BOB (Best of Breed) en dat op de leeftijd van 10 maanden!!!

 

15 maart 2017

Afgelopen zondag hadden we de tweede Tulpashoeve wandeling van de dwergschnauzers die hier geboren zijn!!! Er waren meer dan 40 mensen en 35 honden, maar daar waren ook enkele “vreemde honden” en natuurlijk even welkom!!! Ook een aantal mensen uit België waren gekomen, dit vonden wij helemaal super!!!!
Om 11.30 uur verzamelden we bij het restaurant van Vliegveld Hilversum en daar hadden we koffie met appeltaart. Wat hadden we een geweldig weer en wat was het heerlijk om zoveel mensen weer te zien!!
Om 12.30 uur begon de wandeling, die Sonja samen met haar man Wim, hadden uitgezet. Het was best druk met veel honden, joggers en fietsers, maar……. de honden hadden zich allemaal keurig gedragen, wat een toppertjes!!!!!
Tegen 14.30 uur waren we weer terug. Er was een live band en het was ongelooflijk druk, dus veel mensen gingen weer richting huis en met een aantal hebben we nog een glaasje gedronken en nagebabbeld over deze gezellige dag.
Binnenkort mogen we er weer wandelen, maar dan met de dwergteckels van de Tulpashoeve!!!

 

6 maart 2017

Gisteren is onze Maartje  voor het eerst naar een Internationale Tentoonstelling geweest in Groningen en ze deed het geweldig. Ze stond als een huis en ze genoot van alle aandacht. Heerlijk bij het vrouwtje op schoot en daarna lekker dollen.
Ze kwam uit in de Jeugdklasse en die was groot, namelijk 5 en dat is voor de dwergschnauzers veel!. Zij won de klasse met een 1 Uitmuntend en kreeg dus ook haar eerste Jeugd CAC. Hiervan moet ze er 3 krijgen tot de 18 maanden en dan is ze Jeugdkampioen, dus we hebben nog even te gaan!!!!

30 januari 2017

Op 28 januari organiseerde de KC Rijssen de jaarlijkse Clubmatch en daar wilde ik natuurlijk naar toe! Het zou het eerste showtje worden van Maartje op de leeftijd van 8 1/2 maand in de pupklasse. Ook Banjer (zoon van Fleur) werd door zijn baasje Menko uitgebracht in de Babyklasse. Pleuntje, de dwergteckel, mocht ook mee. De keurmeester was Rob Bouma.

Maartje werd beste pup en 3e van alle pups die er die dag waren in de erering!!
Banjer werd beste baby en 7e van alle baby’s in de erering!!
Pleuntje werd beste van het ras en 2e in de erering van rasgroep 4!!

Ik ben natuurlijk weer heel trots, zeer zeker ook op Menko en Banjer, want dit was voor hen een nieuwe ervaring!!

12 januari 2017

De Tulpashoeve had een goed 2016!

Onze Daantje, de zwarte dwergschnauzer, werd Nederlands Kampioen en Pleuntje, de choco dwergteckel, werd Nederlands Jeugdkampioen.  Dit gebeurde allemaal op één show, whow, wat was ik super blij.

Ook onze eerste Tulpashoeve wandeling hebben we gehad en dit jaar zullen er weer twee komen. Eén voor de dwergschnauzers en één voor de dwergteckels.

De Tulpashoeve is dit jaar ook 10 jaar geregistreerd bij de Raad van Beheer met een officiële kennelnaam! Kijk maar even bij Kampioenen wat we tot nu toe bereikt hebben!!!