Ze zijn er!!!!!

8 juli 2017

Dit weekend vliegen de pups uit!
Zal weer even wennen zijn, maar ze krijgen super baasjes, die helemaal blij zijn en dankzij de groeps Whatsapp, blijf ik leuk foto’s zien. Misschien gaat er zelfs 1 naar de show, dat is helemaal leuk!!!

En ja, natuurlijk ga ik ze missen. Het zijn leuke, vrije, ondeugende pups en altijd maar spelen of genieten als ze gekroeld worden. We hebben 8 weken van ze genoten en een zo goed mogelijke basis gegeven voor hun verdere leven, want de rest moeten de nieuwe baasjes doen!!!

4 juli 2017

Weer even een update!!
Vorige week ben ik weer met de pups naar het verzorgingshuis in Heerde geweest. We bezochten er 4 afdelingen en Monique Crediet van Hondenschool Hattem organiseert dit. Zij heeft ook een speciale opleiding gedaan om ouderen en honden meer in contact te brengen en uit hun isolement te halen.
De bewoners vinden het geweldig. Heerlijk puppy knuffelen!!! Het is altijd bijzonder dierbaar om dit te doen. Niet alleen voor de pups, maar met name voor de ouderen. Vaak weten ze na een tijdje niet meer, dat je er geweest bent, maar dat geeft niet, het is een geluksmoment.

Ik doe dit al jaren en het is een van de waardevolste bezoeken!

Ook ben ik met het spul weer naar het winkelcentrum geweest en natuurlijk waren de reacties “mevrouw, zijn ze te koop”, nee echt niet, de pups waren al besproken voordat ze geboren waren.

28 juni 2017

Afgelopen maandag zijn de pups naar de dierenarts geweest en allemaal zijn ze goed gekeurd!!
Nu ze hun eerste prikje gekregen hebben is het tijd geworden om aan de verdere socialisatie te werken, dus gisteren naar het tuincentrum!!! Ze konden wennen aan al die ruimte, de mensen, rammelende winkelwagentjes en er moesten natuurlijk veel foto’s gemaakt worden!!!
Ik zou zeggen, ga heerlijk genieten van de foto’s!!

25 juni 2017

Gisteren kregen 3 pups een lesje van Maartje.
Maartje had een kartonnetje van een WC rol, heel spannend. Daar wilde dus een pupje, groentje,  aankomen. Heel langzaam ging hij er naar toe.
Maartje liet duidelijk weten dat dit niet de bedoeling was en pupje droop af, probeerde eerst nog even zoete broodjes te bakken bij Maartje. Vervolgens kwam roze eraan. Weer hetzelfde verhaal!!! Weer tegen Maartje aanliggen…… ik ben echt wel lief….Uiteindelijk gingen ze toekijken naar Maartje met het rolletje.
Het was een prachtig schouwspel!!!! Kijk ook maar even naar de oogjes van Maartje!!!

Verder gaat alles hier heel goed. De pups zijn veel binnen met de warmte, daar slapen ze en spelen ze!!

16 juni 2017

De pups zijn nu 4 weken en ze hobbelen al lekker door de woonkamer. Ook gaan ze af en toe met dit mooie weer naar buiten. Dat is nog even wennen, maar dat komt snel genoeg. Die blaadjes en grassprietjes zijn best wel spannend!

9 juni 2017

De pups zijn alweer 3.5 week en natuurlijk moeten er dan foto’s gemaakt worden.
Ze groeien goed en wonen nu in een iets grotere ren, maar die moet volgende week weer groter gemaakt worden.
De oortjes zijn goed open en ze eten nu 3 keer per dag vlees met geitenmelk. Ook draai ik de CD met harde geluiden tijdens hun maaltijd en vaker overdag.
De eerste nieuwe baasjes zijn al geweest en de Ohs en Ahs waren talrijk. De pups hebben een hoog knuffelgehalte.

Wanneer ik de ren schoonmaak lopen ze heerlijk om mij heen, natuurlijk wel goed uitkijken!!!

27 mei 2017

Wat is het warm he!!!! De warmte lamp heb ik natuurlijk niet meer aan voor de pups! Het gaat goed en vanmorgen zijn ze voor de eerste keer ontwormd, dit gebeurt met 2,4 ,6 en 8 weken. Koosje blijft een super moeder, ze vindt het ook maar niets als er even een pupje van haar weggehaald wordt. Van een aantal pupjes zijn de oogjes nu open en de rest zal wel snel volgen. Over een paar dagen zullen ze ook wel kunnen horen.

Verder zijn de namen goedgekeurd door de Raad van Beheer. Omdat Ton altijd bezig is met oldtimers, hebben de pups een naam van een oldtimer! Ik moest eerst even kijken met welke letter ik wilde beginnen, want het zijn er wel 6 en het aanbod van namen van oldtimers is niet altijd even groot. De tweede naam is Everest, dat is de vader van het pupje.

De mannen heten:

Lloyd Everest v.d. Tulpashoeve
Lancia Everest v.d. Tulpashoeve
Lincoln Everest v.d. Tulpashoeve

De dames heten:
Lagonda Everest v.d. Tulpashoeve
Lotus Everest v.d. Tulpashoeve
LaSalle Everest v.d. Tulpashoeve

20 mei 2017

De pupjes zijn al weer een weekje oud en wat doet moeder Koosje en de kids het super!!
Ze zijn heel krachtig en drinken goed. Moeders krijgt nog haar eten en drinken geserveerd in de werpkist.  De geitenmelk vindt ze altijd een grote traktatie. Koosje is echt gek op haar kinders en wil nog niet mee op de wandeling, dan wachten we nog even.

 

14 mei 2017

 

Wat zijn we trots en blij met de geboorte van de pups!!! Koosje is een geweldige moeder, heel zorgzaam en vertederend. Zodra een pupje wat afdwaalt, pakt ze het heel voorzicht op met haar bekkie en legt het weer terug. Koosje wil graag de controle hebben, dat heeft ze altijd al!!!!
Ik geef haar eten in de werpkist en elke dag een flinke bak met geitenmelk. Natuurlijk zijn ze bij ons in de huiskamer, maar er staat wel een hekje voor. Op één van de foto’s zien jullie Doortje en Maartje gluren, Koosje kijkt dan zeer alert op en houdt alles in de gaten.

Koosje had al 2 dagen niet gegeten en in de avond ging ze overgeven. Ze ging zichzelf dus leegmaken voor de aanstaande bevalling. Ze was 5.8 kg en haar buikje hing op de grond.

In de nacht van 13 mei begon het allemaal. Ze was onrustig en piepen. Tegen 1.30 uur was het duidelijk dat ze zou gaan beginnen. Ik heb een vriendin, Carin gebeld, en zij was er rond 2.15 uur. Zij fokt zelf dwergschnauzers en wij helpen elkaar wanneer het nodig is. 2 Personen weten meer dan één en vooral bij een bevalling is dat heel fijn en gezellig, want het is ook wachten …. En wachten…..

4.05 uur een reutje, 184 gram.
5.00 uur een teefje, 188 gram
5.25 uur een teefje, 178 gram
6.00 uur een teefje, 188 gram
6.55 uur een reutje, 190 gram
9.10 uur een reutje, 182 gram

Een pupje had het zwaar, echt zwaar, maar we hebben het gered en het drinkt heel goed. 4 pupjes lagen in stuit, maar dat komt vaker voor bij hondjes. De pups gingen meteen drinken. Vanmorgen zijn ze iets afgevallen, maar dat is normaal. Het zijn super mooie pups en heel krachtig.

Sommige pupjes hebben even een beetje nagellak op, zo weet ik welk pupje het is. Ik weeg ze elke dag en kan ik het beter in de gaten houden. Binnenkort krijgen ze een bandje om.

Ga genieten van de foto’s die ik vanmorgen gemaakt heb!!


 

Koosje samen met vriendinnetje Annabelle

Vanmorgen ben ik met haar naar de dierenarts gegaan voor de echo en yessss…… hij zag 5 pupjes en misschien wel 6. Wouw!!!! De hartjes zag je bewegen. Wat zijn we weer blij!!!!   

Alle pups zijn inmiddels besproken!!!