Pups van onze Daantje!!

De pups zijn geboren op 4 augustus!!!!!! 

1 oktober 2017

Vorige week zijn ze ook mee geweest naar Elburg, een prachtig stadje en natuurlijk hadden de pups weer veel bekijks. Ze hebben weer allerlei indrukken gehad.

25 september 2017

Natuurlijk gaan de pups ook lekker naar het bos, nou dat vonden ze heel leuk. We gingen naar een mooi rustig stukje en daar konden ze lekker rennen!

12 september 2017

De pups zijn al weer ruim 5 weekjes en ze zijn al gechipt!!! De Raad van Beheer komt tegenwoordig al vroeg chippen. Met 6 weken krijgen de pups het eerste prikje bij de dierenarts en dan moeten de chipnummers bekend zijn, deze worden in het paspoortje geplaatst. 
De pups zijn al heel vrij en ondeugend. Ze rennen door de woonkamer en gaan ook al lekker in de tuin of zijn bij ons achter op het terras. 
Ze eten tegenwoordig 4 keer per dag! Eerst vlees en nu geweekte brokjes en lekker dat ze het vinden…..

Hieronder zijn de pups 3.5 week.

En hier zijn ze al weer 5 weken, wat groeien ze flink!!

29 augustus 2017

Wat gaat de tijd toch weer snel!!! De pups doen het super goed! Alle nieuwe baasjes zijn geweest en er werd heerlijk geknuffeld! Er zijn 2 gezinnen met kinderen en die vonden het helemaal geweldig!
Tja en voor ons is het ook spannend want 1 pupje blijft! Wie van de drie dames…..

Ze zijn inmiddels verhuisd naar een grotere ren en omdat de oortjes open zijn krijgen ze nu ook de CD te horen met allerlei geluiden en natuurlijk de radio!

Omdat het vandaag zo warm is, heb ik ze ook even naar buiten gedaan voor een fotomomentje. Ze keken zeer verdwaasd in de rondte en vielen al snel in slaap!!

21 augustus 2017

Oeff oef……. De pups gaan goed hoor, maar…… ze hebben diarree gehad, dat stikt zo erg…… ze liggen natuurlijk allemaal op elkaar …… ik zal de details besparen. Dit komt vaker voor, maar niet leuk!!!! Gelukkig is het nu weer over!!!

Ondanks dat groeien ze goed. Ik heb gisteren de nageltjes geknipt en ze hebben nieuwe schone bandjes om. Normaal zou ik ze ook ontwormen, maar daar wacht ik even mee, want daar krijgen ze ook vaak diarree van, dus nu geen goede combi!

Verder heeft de Raad van beheer de namen goedgekeurd!!

De dames heten:

Make Me a Star van de Tulpashoeve
Make my Day van de Tulpashoeve
My Number One van de Tulpashoeve

De heren heten:

Miracle Mister van de Tulpashoeve
More than Crazy van de Tulpashoeve

12 augustus 2017

De pups groeien en groeien!! Ze zijn met 1 week al het dubbele gewicht!!! Daantje heeft zulke goede melk en is een topmoedertje. Ze gaat wel weer mee op de wandelingen en dat is ook goed voor haar.

Bij sommige hondjes zie je, dat de oogjes een heel klein beetje open gaan, dat is al best vroeg en het blijft altijd een wonderlijk gezicht.

Ga genieten van de eerste foto serie. O ja, ze hebben nu bandjes om…. Roze, rood, geel zijn de dames en ….beige, blauw zijn de mannen!

 


7 augustus 2017

Wouw wat een bevalling! De nacht voor de geboorte had ik bij haar geslapen op de bank, want ze was erg onrustig. Gisteren daarentegen was ze op haar Daantjes, gewoon rustig en relaxed. Niets aan de hand.

Een vriendin, Carin, belde me om 14.00 uur  met de vraag of ze een hondje kon trimmen om 14.30 uur.  Carin en ik doen de bevallingen samen. Het is altijd fijn om met z’n tweeën te zijn en veel gezelliger. Maar goed het was dus rustig en Carin begon thuis met haar trimhondje….

Gisteren is ook Daphne op “bevallingsstage” aanwezig geweest, aangezien zij volgend jaar een nestje wil van haar schnauzertje en nog nooit bij een geboorte geweest was.

Om 14.00 uur was er dus niets aan de hand en wij zaten met een andere vriendin aan de soep, totdat……. Ik zag dat Daantje een wee kreeg en de eerste pup kwam!

Snel alle hondjes weg, Liesbeth weg, en Carin en Daphne bellen.

De bevalling liep heel voorspoedig. De eerste pups waren er al voordat de assistentie er was. Een reutje van 60 gram heeft het niet overleefd. Bij de dierenarts kreeg Ton nog sonde mee en melk, maar vanmorgen was hij toch overleden. Het pupje wilde niet drinken en dat is dan de natuur.

 De pups werden geboren om:
14.45 uur teefje 150 gram, teefje kop
15.00 uur reutje 60 gram
15.20 uur teefje 194 gram, teefje schouder
16.00 uur teefje 172 gram, teefje staart
16.25 uur reutje 228 gram, reutje kop
16.55 uur reutje 252 gram, reutje schouder

De rode stippen zijn de dames en de witte de heren op de foto’s. Ze worden elke dag gewogen en dan kan ik zien hoe ze groeien.

Daantje is een ongelooflijk goede moeder, zo rustig, geen paniek, evenwichtig, ben heel erg trots op haar en de pupjes zijn allemaal gegroeid!

24 juli 2017

Onze Daantje (Heike Fleur van de Tulpashoeve) gaat voor het eerst een nestje krijgen. Ik vind dit heel spannend!!!
Daantje is geboren op 11 oktober 2013 en haar vader is onze Tim (Kamp. Playboy Dyma d’el Casa di Vita) en haar moeder onze Fleurtje (Ned. Jeugdkamp. Xara v.d. Spikke).
Daantje heeft al vele titels, kijk maar even naar haar pagina.

De vader van de pups is Internationaal Kamp. Dream Dancer vom Lanstroper Wasserturm. Hij heeft zo ongelooflijk veel titels, maar is bovenal ook een hele fijne reu.
Het nestje wordt rond 6 augustus 2017 verwacht, maar ALLE PUPS ZIJN AL BESPROKEN!!!

Daantje                                                                       Dream Dancer