Bijkletsen 2018

6 juni 2018

!!!!!!!!!!!!!!!!!  Feest   !!!!!!!!!!!!!!!!

We hebben een prachtig nest gekregen van onze Tim en Maartje!!!!

2 Jongens en 5 Meisjes!!!! Hoe mooi kun je het krijgen.
Maartje is een fantastische moeder en de pups groeien goed!!!

Alle pups zijn reeds besproken en eentje blijft er bij ons wonen!! Zie het verdere verslag onder  Pups Maartje 2018

28 mei 2018

Gisteren was de Kampioensclubmatch van de VSFL en Soof mocht voor het eerst verschijnen in de Puppy klasse. Ze is nu 8 maanden jong en ….. nee he….. werd ze die dag ervoor loops….. Gelukkig mogen teefjes sinds een paar jaar naar de show als ze loops zijn.

Soof deed het super goed, ze kreeg een heel mooi verslag van de Keurmeester H. Hoenderken en hij vermeldde nog “ondanks haar loopsheid gaan ze met veel allure door de ring”. Vrouwtje helemaal trots. Ze kreeg een 2 Veel Belovend!

               

24 april 2018

Afgelopen zondag hadden we een super gezellige derde Tulpashoeve wandeling van de dwergschnauzers!!!
We mochten het terrein gebruiken van de voorzitter van de Schnauzervereniging in Voorthuizen. De tenten stonden klaar en iedereen had zelf een stoeltje meegenomen.
Ik had de taken een beetje verdeeld en mensen hadden koffie, taart en gerechten voor een heerlijke lunch meegenomen.
Ik help sinds een aantal maanden 2 Syrische mannen met de Nederlandse Taal en één familie had ik benaderd voor het bereiden van een Syrische lunch en dat wilden ze heel graag. Nadat ik de gerechten opgehaald had, vertrok ik samen met een vriendin naar Voorthuizen. 
De mensen uit België waren al aangekomen. We genoten eerst met z’n allen van een heerlijke koffie met heel veel taart! Daarna ongeveer 2 uur gewandeld en dat was geen straf, want het weer was geweldig!
Hierna hebben we allemaal genoten van een super lunch…. soep, Syrische eten, wraps, quiches, salades en fruit.
Ik had een kleine bijdrage gevraagd, dit is verdeeld tussen Miriam, die het Syrisch eten had verzorgd en de schnauzervereniging, als bijdrage voor het gezondheidsonderzoek!
Het was een fantastische dag en ga even genieten van de foto’s! Ze staan een beetje door elkaar, maar dat mag geen belemmering zijn!! Volgend jaar doen we het weer!!!!!

 

12 april 2018

Onze Maartje is gedekt door Tim!!!!!

Nog even wachten voor de echo en dan weten we of ze drachtig is! Heerlijk zomerpupjes, hoe mooi kun je het krijgen!!!!
Begin juni zullen ze hopelijk geboren worden en de eerste week van augustus mogen ze naar de nieuwe baasjes en zoals het ernaar uitziet, blijft er eentje bij ons!! Leuk, leuk!!!

18 maart 2018

Wouw wat een super mooie dag om een wandeling te maken met de nakomelingen van onze dwergteckels Annabelle, Pleuntje en Koosje!!! Het was best fris, maar wat een zon!!
Hoewel er veel afzeggingen waren, was het geweldig om iedereen weer te zien en even te knuffelen. Dit was de derde keer dat we de Tulpashoeve Teckelwandeling deden en volgend jaar weer. 
Vliegveld Hilversum is een heerlijke locatie waar het ook gezellig is om even wat te drinken en te lunchen!!!

 

13 maart 2018

Afgelopen weekend zijn Carin, Daphne samen met Frank en ik naar Birmingham geweest voor de Crufts. Dit is een hele grote tentoonstelling en in totaal waren er 21.000 honden ingeschreven!!!!!!!! Natuurlijk alle rassen en verdeeld over een aantal dagen.
Het was geweldig, wat een show, wat een enthousiasme, wat een winkeltjes en ……..wat heel belangrijk is…. wij hadden het met z’n vieren super gezellig, veel gelachen, heerlijk gegeten en een goed hotel. 
Hieronder een paar foto’s, niet goed van kwaliteit, maar even grappig om te zien.
Er waren in totaal 156 dwergschnauzers ingeschreven. Alle dwerschnauzers worden in de verschillende klasses gekeurd.
Hier in Nederland wordt een onderverdeling gemaakt op kleur, zwart, wit, peper en zout, zwart-zilver. In Engeland dus niet. In totaal waren er misschien 10-15 zwarte dwergschnauzers ingeschreven. Niet veel…….

 

6 maart 2018

Na een periode van kou, was het gisteren super mooi weer! Heerlijk met de dwergschnauzers naar de zandverstuiving geweest en foto’s maken!!!
Ze hebben heerlijk gerend en alle honden weggejaagd die ze zagen!!! Baasje wat zeg je nu……

 

28 januari 2018

Wouw, wat is het jaar goed begonnen!!!! Ik ben met Tim, Maartje, Soof en Pleuntje naar de KC Rijssen geweest. Het is een kleine show en een mooie gelegenheid om Soof, 4.5 maand te laten wennen aan het show wereldje!!!
Daar gaan we:
TIM Reserve Beste Reu
MAARTJE Beste Teef
SOOF Beste Baby en 2e Beste Teven Baby van de Show
PLEUNTJE Beste van het Ras en 2e van Rasgroep 4
TIM en MAARTJE 2e in de koppelklasse, dus niet alleen van de schnauzers, maar van alle koppels!
Mijn dag kon niet meer stuk en wat hebben ze zich netjes gedragen. Het leuke is ook, dat de honden het showen ook echt heel leuk vinden!!! Helemaal blij!!!

 

3 januari 2018

Allereerst wensen we iedereen een goed en gezond 2018, niet alleen voor de mens maar ook voor de viervoeters natuurlijk.

We hadden een bewogen 2017 achter de rug, maar we gaan met vol vertrouwen het nieuwe jaar in!!

Onze Soof zal beginnen met haar show loopbaan en we hopen van onze Maartje haar eerste nestje te krijgen. Rond mei zal ze loops worden, dus weer spannende tijden!