PUPS MAARTJE

31 juli 2018

De pups zijn zo ver dat ze gaan vertrekken.  Afgelopen week zijn ze nog naar de Universiteit van Utrecht geweest voor hun levershunt test en ze zijn daar allemaal vrij van. 
De nieuwe baasjes zijn allemaal blij en weten inmiddels welk hondje naar ze toe gaat. Ik probeer zeer zorgvuldig het goede hondje bij de juiste familie te plaatsen.

Het was weer een top nestje. Open hondjes, zeer mensgericht, vrolijk, knuffeldozen, wat wil je nog meer!! Het zijn mooie pups van onze Tim en Maartje!!!

Tijdens een middagje in Elburg hebben we natuurlijk weer leuke foto’s gemaakt die jullie hieronder kunnen bewonderen.

 

19 juli 2018

De pups groeien en groeien. Ze hebben hun eerste prikje gehad,  goedgekeurd door de dierenarts en rennen door de tuin, terras achter en in huis!!! Stelletje bandieten zijn het!!!

Vandaag zijn ze mee geweest naar een ouderen centrum in Wezep! Monique Credit organiseert dit en zij helpt ouderen d.m.v. honden. Mensen die soms niet meer praten gaan door de hond weer  contact maken. Mooi is dit.
We maken ook regelmatig mee, dat mensen beginnen te zingen, heel ontroerend. Het zijn moment opnames, maar dat geeft niet. Ben je de kamer uit, dan zijn een aantal het weer vergeten, het gaat om dat ene geluksmoment.
Ik ben Monique nog altijd dankbaar, dat zij mij die gelegenheid geeft.
De pups vinden het heerlijk zo geknuffeld te worden en na een uurtje gaan ze weer lekker mee naar huis!

 

12 juli 2018

Heerlijk dat de pups met dit weer naar buiten kunnen. Ze eten buiten en ik ben bezig ze zindelijk te maken, komt goed…..
We krijgen natuurlijk veel bezoek en als er kinderen bij zijn, is het helemaal super, omdat wij die niet hebben. Ze wennen aan alles!!!
Ook zijn ze inmiddels gechipt en is het DNA afgenomen om te kijken of Tim echt de vader is en Maartje echt de moeder. De pups hebben vanaf nu hun eigen stamboom naam!!!

2 juli 2018

De pups zijn al weer 4 weekjes. Ze zijn inmiddels verhuisd naar een grotere ren en mogen zelfs even naar buiten. Best spannend allemaal voor ze! Hun wereldje gaat steeds groter worden. Natuurlijk staat de CD met vreemde geluiden regelmatig aan. Harde knallen, onweer, krijsende kinderen, echt alles staat erop!
Ze hebben hun eerste trimbeurtje gehad en kijken heerlijk in de rondte!
Ook zijn alle nieuwe baasjes al wezen komen kijken en knuffelen. Maartje vond het allemaal prima, ze is volgens mij helemaal trots op haar kids!!!
Hieronder zien jullie wat foto’s die ik in de tuin gemaakt heb en hoe ze bij ons in huis wonen.

Toen ze 3 weekjes waren heb ik natuurlijk portretfoto’s gemaakt, ook weer even smullen van de leuke foto’s!

18 juni 2018

De pupjes waren gisteren alweer 12 dagen, dus tijd voor de eerste fotosessie!!!!! De dames liggen op een rood kleedje en de heren op een blauw kleedje!! Het zijn veel foto’s maar ik kon niet kiezen …vandaar….

Ze doen het trouwens super goed! De gewichten liggen nu tussen de 342 en 482 gram, dat klinkt misschien niet veel, maar het zijn mooie gewichten en onze Maartje heeft ware slagroom!!!

De namen van de pups zijn inmiddels door de  Raad van Beheer goedgekeurd!

De dames heten:

Never Ending Dream v.d. Tulpashoeve
New Star v.d. Tulpashoeve
Nice to See You v.d. Tulpashoeve
Nobel Lady v.d. Tulpashoeve
No doubt v.d. Tulpashoeve

De heren heten:

Nobel Boy v.d. Tulpashoeve
Naughty Boy v.d. Tulpashoeve

Ga genieten van de leuke foto’s!!!

 

6 juni 2018 FEEST!!!!!!

De pups van Tim en Maartje zijn op 6 juni geboren!!! 2 Heren en 5 Dames!!!!

Gisternacht heb ik bij Maartje op de bank geslapen en zij lag naast me op het kussen, lekker knus….. verder liep ze soms een beetje te scharrelen door de woonkamer, maar eigenlijk was ze best rustig.

Om 7.20 uur kwam daar verandering in en de bevalling ging beginnen. Snel een vriendin gebeld, Carin, want het is altijd fijn om met zijn tweeën te zijn. Ton was natuurlijk ook meteen opgestaan, maar laten we eerlijk zijn, hij is meer van de schroefjes en moertjes en niet van de bevalling!!!

De volgorde van geboorte:

07.40 uur          Teefje kop                           176 gram
08.25 uur          Reutje kop                          222 gram
08.38 uur          Teefje rug                           202 gram
09.10 uur          Teefje staart                        168 gram
10.10 uur          Teefje linker voorpoot       154 gram
10.20 uur          Teefje linker achterpoot   182 gram
10.40 uur          Reutje rug                           178 gram

Maartje heeft alles zelf gedaan, het was dus een bevalling volgens het boekje!!! Ik ben heel trots op haar, want het is toch haar eerste nestje!

Ik hoor jullie al denken, kop, staart enz…….

De pups krijgen een stipje, rood of blauw. De eerst geborene bij de kop en zo gaan we verder…… over een tijdje krijgen ze een bandje om.

Ik wil natuurlijk weten of ze groeien, dus ik moet de pups merken vandaar!!! De pups zijn vanmorgen gewogen, een paar zijn iets gezakt, maar dat is meestal zo…..en inmiddels zijn de pups allemaal weer gegroeid, zoals het hoort!

Maartje is inmiddels ook weer lekker met haar vriendinnen naar het bos geweest en toen ze thuis kwam lagen de pups nog heerlijk te slapen!

Onze Maartje is 6 april gedekt door onze Tim!!!

Spannend. Het wordt het eerste nestje van Maartje. Nou ja nestje….. de dierenarts heeft bij de echo 8 pupjes gezien!!! Nu duimen dat het er inderdaad 8 zijn en dat ze allemaal gezond geboren worden!!

         

De ogen van allebei onze honden zijn vrij van erfelijke oogafwijkingen en ze zijn allebei vrij van slokdarmverlamming (DNA getest) en de pups zullen gecontroleerd worden bij de Universiteit van Utrecht op levershunt!