Pups Koosje 2018

28 oktober 2018

Er is in de afgelopen weken natuurlijk van alles gebeurd en ik was even te druk met de pups en de andere honden om mijn site bij te werken.
Natuurlijk zijn we weer naar een verzorghuis geweest in Wezep.
Dit doe ik altijd met de pups, zij vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en de mensen geef je weer een genietmomentje in hun leven.
Ze knuffelen de hondjes, zingen voor ze en vertellen hele verhalen, soms heel ontroerend.

Verder zijn ze mee geweest naar de markt en Elburg. Het was genieten met de pups. 
Heerlijk sociaal, speels, alert, mensgericht, kortom weer toppertjes!!!
Eentje is gebleven en dat is Toetsie!!!

11 oktober 2018

De pups zijn 6 weken…… inmiddels is de Raad van Beheer geweest en zijn ze gechipt en het DNA is afgenomen.
Ook hebben ze hun eerste prikje gehad en zijn ze gecontroleerd bij de dierenarts, helemaal goed.
Hun eerste uitje is ook weer achter de rug…… naar een groot tuincentrum in Zwolle. Goed voor het socialiseren en natuurlijk foto’s maken. 
Ga kijken naar de uitgebreide reportage, ze zijn te leuk, dus ik kon niet kiezen!!! Ga genieten!!

 

28 september 2018

Alweer 4 weekjes zijn de pups…..

Het gaat best snel, maar de nieuwe baasjes zullen daar anders over denken!!!! Ze hebben inmiddels een ruime ren, de CD met veel geluiden staat regelmatig aan en ze eten al wat vlees en wat ze laten staan vindt Koosje heel erg lekker.

Ook hobbelen ze nu een beetje door de woonkamer. Sommige zijn heel ondeugend, andere kijken de kat uit de boom. Ik heb zelfs al een pupje onder de bank moeten halen (rood). Zij ging heerlijk op verkenning uit en kwam als een kroketje weer te voorschijn, ja mensen, ik stofzuig niet elke dag onder de bank.

Het is fijn, dat ze nu ook kunnen horen. Ik probeer ze zo alert op de foto te krijgen, dit is niet altijd makkelijk….. slapende pups zijn ideaal. De bandjes laat ik zo goed mogelijk zien, maar dat lukt niet altijd.

23 september 2018

Vanmorgen was het zo een vies weer, dat ik heerlijk de tijd had om met de pups bezig te zijn! De nageltjes zijn weer geknipt en tijd voor een nieuwe foto sessie. Heel veel foto’s lijken op elkaar…… dus moeilijk om te kiezen.

Inmiddels staat de ren er en ze beginnen al een beetje te wiebelen op de pootjes!!!! Ze drinken nog steeds bij moeders en over een paar dagen krijgen ze er een vleeshapje bij. Ook zijn de oortjes nu open!

Ze groeien flink, de pups wegen nu tussen de 650 en 736 gram. Het zijn dikkerdjes! Dat zou je niet zeggen als je ze ziet, maar voor 3 weken mogen ze er zijn!!! Goede melk!!!

 

18 september 2018

Zo even weer wat foto’s gemaakt van de pups. Ze zijn nu 3 weken en de oogjes zijn open!!! Ze zijn inmiddels verhuisd naar een grotere ren, zodat ze de pootjes moeten gaan strekken!!!

De stamboom namen van de pups zijn door de Raad van Beheer goedgekeurd!!!!

De namen moet ik nog koppelen aan de pups en zodra de medewerker van de Raad van Beheer komt om ze te chippen en het DNA af te nemen, dan wordt de naam aan de pup officieel gekoppeld!

De vader van de pups heet Othello von Sunderhaar. Dit wordt de tweede naam van de pups. Othello  is een tragedie van William Shakespeare. De eerste namen zijn personages uit verhalen van Charles Dickens.

De heren heten:

Tibbs Othello v.d. Tulpashoeve
Toodle Othello v.d. Tulpashoeve
Drummle Othello v.d. Tulpashoeve

De dames heten:

Pipkin Othello v.d. Tulpashoeve
Dorrit Othello v.d . Tulpashoeve

11 september 2018

Tja en morgen zijn de pups van onze Koosje al weer 2 weekjes, dus tijd voor een fotosessie. De oogjes zijn nog dicht, maar ik zie vandaag al kleine spleetjes…… 
Och och, wat heeft Koosje toch een goede melk en wat groeien ze, het zijn echt flinkers!!!!

 5 september 2018

De pupjes zijn morgen al weer een week….

Vandaag heb ik de pups maar eens een bandje omgedaan. Dit is nog niet het definitieve bandje, daar zijn ze nog te klein voor! De dames zijn roze en rood en de heren groen, blauw en geel.

Ze groeien voorbeeldig en zijn al bijna het dubbele van het geboorte gewicht.

Koosje ligt er heel rustig bij en ze gaat soms al even uit de werpkist. Ook gaan de pups al een beetje kruipen en over een paar dagen zullen de oogjes open gaan. Een paar dagen later de oortjes…..

Hierbij de eerste foto’s van het nestje van Koosje!!!

Ze is in de nacht  van 29 op 30 augustus bevallen en nam er echt de tijd voor!!!

Woensdagavond om 22.30 uur waren er de eerste tekenen van en ja hoor om 22.52 was het eerste pupje geboren. Inmiddels had ik een goede vriendin Carin, gebeld en zij arriveerde spoedig.
Het is altijd fijn om met z’n tweetjes te zijn, je kunt overleggen en het is gezellig! Ton is niet van de bevallingen, vandaar…

Hierbij de tijden!!!

22.50 uur een rood reutje 188 gram
23.55 uur een wildkleurig teefje 194 gram
0.20 uur een wildkleurig reutje 190 gram
01.45 uur  een wildkleurig teefje 180 gram
03.15 uur een rood reutje 212 gram

Om 04.00 uur lag alles er weer netjes bij!!!

Koosje is een super goed moedertje, heel rustig. De pupjes drinken goed en maken een zeer tevreden indruk!!!

De pupjes met een blauw stipje zijn de reutjes en de pupjes met een rood stipje (als die te zien is) de teefjes! Ze krijgen later een bandje om!

De vader van de pups is Othello von Sunderhaar, een ontzettend lief en aanhankelijk reutje.