Alle berichten door op cecile tulleken

5e Tulpashoeve schnauzerwandeling!

Wat was het weer een feestje op de wandeling!!! Vorig jaar kon deze helaas niet doorgaan vanwege de Corona, maar gisteren hadden we dan ons eerste lustrum. Wat een stralende dag was het op de locatie in Heeten. De honden konden heerlijk rennen op het afgesloten terrein en na de koffie hebben we allemaal een lekkere wandeling gemaakt. Ik had een quiz gemaakt met vragen over de Tulpashoeve en over de schnauzers en de mensen waren opgedeeld in groepjes van 4.

Bij de koffie hadden we weer lekkere dingen die mensen mee genomen hadden en ook de lunch was weer door verschillende mensen gemaakt! Helemaal super en op naar volgend jaar!!

Het leuke is, dat mensen elkaar weer zien, de hondjes spelen weer lekker met elkaar en ik hou natuurlijk contact met de mensen. Helaas kunnen niet alle mensen naar de wandeling komen, wat ik natuurlijk wel altijd hoop, maar dat is niet reëel. We hadden nu weer een leuk overzichtelijke groep! 

Kampioenschaps clubmatch NSC 2021

Op 3 oktober was in Oss de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club. Het was super gezellig en leuk om iedereen weer te zien nu de Corona maatregelen weer versoepeld zijn.

De keurmeester was mr. J. Williams (NL) en hij gaf de volgende waarderingen aan de hondjes!
 
💙Amstel and Don Rembrandt: 1 Uitmuntend Tussenklasse, R-CAC
💙Royal Charmer v.d. Tulpashoeve (Tommy) BOB Puppyklasse, eigenaar: Patrick Fokker en Anita Fokker. Tommy is een kind van Maartje en Tim.
❤ Queen of Hearts v.d. Tulpashoeve (Lilly), uitmuntend Jeugdklasse, eigenaar: Daphne Jansen. Lilly is een kind van Maud en Kinay.
 
De vader van Remsey (Amstel and Don Symbolic) werd de beste reu en zijn zoon dus de reserve beste reu. Dit vond ik echt super leuk.
Een dochter van onze helaas overleden Tim werd de beste teef (Amstel and Don Basika).
Ik ging weer als een heel blij mens naar huis!!!

Outdoor Zwolle 4 september 2021

Afgelopen zaterdag was het een kleine thuis wedstrijd wat betreft het bezoek aan een hondenshow!!! Heerlijk buiten bij de KC Zwolle, waar ik ook wekelijks ringtraining geef aan mensen, die met hun hond naar de show willen.

De keurmeester was de heer D. Spruyt uit België.

Onze Topsy werd de BESTE TEEF van de zwarte dwergschnauzers en kreeg ook het CAC.
Onze Remsey werd eerste in de jeugdklasse en werd BESTE JEUGDHOND, verder kreeg hij het R-CAC.

Ik ging weer trots naar huis met mijn 2 kanjers!!!


     

 

 

Vaarwel Tim

TIM (Kamp. Playboy Dyma d’el Casa di Vita), 17-12-2010 21-07-2021.
Mijn grote kleine vriend, knuffeldoos, fietsmaatje, showhond, stabiele zelfverzekerde stoere Tim is overleden.
Wat een verdriet…. maar wat een prachtige herinneringen, wat een fijne nakomelingen, wat fijn dat zoveel mensen een kind van hem hebben. Zijn laatste nakomelingen zijn nog geen 2 weken!!!
Hij kreeg een nekhernia, hoe…. ik weet het niet… opereren was geen optie. We hebben hem met ongelooflijk zware pijnstillers nog een paar weken bij ons mogen hebben, totdat de pijnstillers hun werk niet meer deden.
In laten slapen was het enige wat we nog voor hem konden doen. Dit is altijd te vroeg, want je wilt je maatje niet missen, maar wat fijn voor Tim, dat hij geen pijn meer heeft.

TOPDAG bij de Kampioensclubmatch van de VSFL

Wauw, wat ben ik trots op mijn dwergschnauzertjes, die gisteren meegingen naar de Kampioensclubmatch van de VSFL.

Onze Remsey (Amstel and Don Rembrandt):

1 Uitmuntend in de Jeugdklasse, Beste Jeugdhond, Beste Reu, J-CAC, CAC en BESTE JEUGDHOND VAN DE SHOW!!!!

Onze Topsy (Power Girl v.d. Tulpashoeve)

1 Uitmuntend in de Tussenklasse

Onze Maud (Ned. Kampioen No Doubt v.d. Tulpashoeve) kreeg haar prijs, omdat ze vorig jaar Nederlands Kampioen was geworden.

 

Verder vroegen 2 keurmeesters of Remsey als “proefkonijn” gebruikt mocht worden. Er waren 6 aspirant keurmeesters, die Remsey gingen betasten en gingen beoordelen. Hij deed het super, wat een rust, stabiel en vriendelijk kereltje is hij toch!!!

Workshop vachtverzorging van de schnauzer weer groot succes!!

Wat is het toch leuk!!! We hadden gisteren weer leuke deelnemers voor de workshop. Mensen leren dan hoe ze hun hond netjes kunnen houden tussen de trimbeurten door. Ze krijgen veel tips mee en Carin van Vilsteren zorgt ervoor dat ze met een tiptop hond weer naar huis gaan. Iedereen geniet van de uitgebreide lunch en de meeste mensen willen voor een volgende keer terugkomen!!!! We proberen elke maand een workshop te geven maar tot en met oktober zitten we al vol!! Echt super!!!

 

Eerste show van Remsey en Topsy!

Gisteren, 4 juli 2021, was de eerste show na 10 maanden in Goes. Remsey en Topsy maakten daar hun debuut en ze deden het super goed!!!!!! Ze kregen prachtige keurrapporten van de keurmeester Hans v.d. Berg en beiden behaalden ze een 1 Uitmuntend en het R CAC in hun klasse.  Ik ben heel trots op mijn dwergschnauzers.

Carin en ik waren samen naar Zierikzee gegaan, waar we logeerden en we hadden er een gezellig weekend van gemaakt. Wat heerlijk, dat het weer kan!!!