Categorie op onze dwergschnauzer en dwergteckels

Pups van Tim bij Kennel De Zwarte Schaduw

Onlangs ben ik naar Gendringen geweest bij de familie Bleekman en zij hebben de dwergschnauzerkennel De Zwarte Schaduw. Daar waren 2 pups van onze Tim.
Wat een knapperds en wat leuk om ze op de foto te zetten!!! Omdat het in deze Corona tijd lastig is om te socialiseren heeft Chiel mooie dingen gemaakt, zodat ze toch aan allerlei zaken kunnen wennen. Goed he! Een pupje blijft bij ze wonen en haar zie ik nog wel terug op de show!

Fotoshoot van Remsey!

Normaal gesproken sta ik achter de camera om foto’s van honden te maken, maar nu was het andersom!!! Ik wilde van onze Remsey leuke foto’s hebben en om dat alleen te doen is dat niet mogelijk, dus heb ik een hondenfotograaf de foto’s van onze nieuwe reu Remsey laten maken en….. ik ben zeer tevreden. Ik vind het een mooie stoere hond en ook nog eens heel lief en ….. gezond!!! Hoe blij kun je dan zijn!!!

Remsey ziet er weer netjes uit!

Afgelopen zaterdag kwam de fokker van onze Remsey (Amstel & Don Rembrandt) naar ons toe. Andrey Shmal woont in Sittard en dat is toch een hele rit.
Hij was natuurlijk benieuwd hoe Remsey uitgegroeid is tot een knap kereltje. Hij is nu bijna 10 maanden. Hij heeft hem helemaal getrimd en daarna wilden we natuurlijk foto’s maken en nee he…….. toen begon het te regenen. Toch nog een paar foto’s!

Workshop Vachtverzorging van de schnauzer

Afgelopen week hadden we weer een workshop Vachtverzorging. Door de verscherpte coronamaatregelen hadden we 3 deelnemers en helaas mochten er geen partners mee. Iedereen hield gepaste afstand en Carin en ik hadden een gezichtsscherm voor en de deelnemers een mondkapje als men bij elkaar in de buurt kwam.
Het was weer een succes en dit keer hadden we 2 middenslagen en 1 dwergschnauzer, een kind van Tim en Maartje!
Mensen willen volgend jaar weer terugkomen, nou een groter compliment kun je toch niet krijgen.
De workshop voor november zit ook weer vol en we gaan weer plannen voor januari, februari en maart 2021!!!

Remsey heeft alle DNA testen gehad die er voor de dwergschnauzer zijn en….. VRIJ

Yess!!! Onze Remsey is net als onze andere honden:
vrij van PRA B (ouders zijn vrij!), Type B1-PRA, MAC (Mycobacterium avium complex sensitivity), MC (Myotonia congenita) en DTP (Demyelinating tomaculous polyneuropathy). Altijd spannend, maar o zo fijn!!!!! Hij kan deze erfelijke ziektes dus niet doorgeven, mocht hij een keer als dekreu ingezet worden!!!!

Tulpashoeve