Categorie op onze dwergschnauzer en dwergteckels

Trimworkshop 9 augustus 2020 groot succes!!

Jongens jongens, wat was het warm!!! Ondanks de hitte hebben we (Carin van Vilsteren en ik ) een fijne workshop gegeven “verzorging van de schnauzer” bij ons thuis.
Binnen was het goed te doen en tussen de  middag zaten we lekker buiten met een heerlijke lunch! De deelnemers waren heel tevreden en gingen weer met een vol buikje en een getrimde schnauzer naar huis! We hebben hen foefjes geleerd en hoe moet je je schnauzer tussen de trimbeurten goed verzorgen, zodat hij/zij er altijd netjes uit ziet!!!

De trimworkshop op 20 september is al weer vol en we hebben nog plek op 11 oktober en 7 november!!

De pups van onze dwergteckel Pleuntje en Eddy zijn geboren!

Op 17 juli 2020 hebben we een heel mooi choco kleurig nestje gekregen van onze Pleuntje. …3 heren en 2 dames !!
Het was heel luxe ….. gewoon overdag, rond borreltijd en zelfs nog een pauze voor ons avondeten!
Pleuntje heeft het weer heel goed gedaan en wat is ze toch een geweldige moeder. Kijk maar weer in het menu voor de leuke verhalen en natuurlijk de foto’s!!

 

Pups van Tim en Sita

Afgelopen zaterdag ben ik naar Sittard geweest, trouwens wat een leuke stad, maar dat terzijde……
Andrey Shmal van kennel Amstel & Don heeft een prachtig nestje liggen van onze dekreu Tim en zijn teefje Sita. Ze waren op dat moment 4 weekjes, dus nog een beetje verlegen, maar hele mooie nakomelingen van onze Tim. Natuurlijk vind ik het super, dat er een teefje bij hem blijft (de anderen zijn al besproken) en haar zal ik dan nog wel zien op de shows! Het was een gezellige middag en natuurlijk moest ik ze even op de foto’s zetten!!!

 

Workshop vachtverzorging

Carin van Vilsteren en ik gaan 2 workshops Vachtverzorging van de dwergschnauzer geven op 9 augustus en 27 september.
Normaal gesproken gaat een dwergschnauzer zeker 4 keer per jaar naar de trimster.
Wij laten de deelnemers zien hoe je in die tussentijd je hond netjes houdt!!!! De cursisten gaan zelf aan de slag met hun eigen hondje!!! We starten om 10.00 uur met een kopje koffie en ik maak een uitgebreide lunch. Naast mijn hondjes is niet alleen fotograferen een hobby, maar ook koken!! De workshop wordt weer afgesloten met een theetje en we kunnen dan evalueren hoe de dag was. Heb je interesse in deze workshop ….. stuur  even een emailtje naar ceciletulleken@tulpashoeve.nl .

 

 

Foto’s examen pupcursus

Tja, dan mag Topsy examen doen voor de pupcursus en dan wordt ze loops. Dat ging dus mooi niet door.
Er zaten bijna alleen maar reutjes op de cursus en dan zouden ze veel te veel afgeleid worden door de knappe dame!!!
Maar niet getreurd…. van de cursisten en de honden heb ik leuke foto’s gemaakt. Ik zet natuurlijk alleen de honden op mijn site vanwege de privacy van de mensen.
Iedereen heeft een leuk album gekregen van alle foto’s. 

TIM vaderdag!!!

Ik wil Tim even in het zonnetje zetten. Ja, ik ben echt trots op ons ventje!!! Hij is zo lief, zo bescheiden, zo aanhankelijk!!!!
Vandaag is het Vaderdag en vorige week is hij weer vader van 1 reutje en 3 teefjes geworden bij een Nederlandse fokker. Ook wordt hij nog ingezet als dekreu (helemaal geen leuk woord, maar ja) en hij is nu 9.5 jaar jong!!! Zijn zaad is nog prima op zijn leeftijd, super toch!!! Vooral omdat hij zo een fijn nageslacht geeft, ja ik ben heel blij met hem!!! Vorige week heb ik maar weer even een paar foto’s van hem gemaakt!!

 

Amstel & Don Rembrandt (REMSEY)

Het is weer even geleden, dat ik de site bijgewerkt heb, maar mensen, ondanks de Coronatijd ben ik eigenlijk altijd bezig. 
Inmiddels woont Remsey bij ons. Hij komt van Andrey Shmal van de kennel Amstel and Don uit Sittard. Remsey is een stoere reu van nu 10 weken. Hij is zelfbewust, heel makkelijk en hij kan het goed vinden met onze andere honden. Ja ik ben heel blij met hem!!!

 

PIEN 28-06-2008 02-04-2020

Onze Pien (Kampioen Amber Asmara v.d. Tulpashoeve) hebben we gisteren moeten laten inslapen.
Ze was nooit ziek, maar ze was nu op….. Haar laatste reis is begonnen….

Ze was een fantastische riesenschnauzer en bij ons geboren. Haar moeder was Saartje van der Smale. Het was het eerste nest van de Tulpashoeve, zo is het schnauzer virus begonnen.
Pien was altijd vrolijk, enthousiast en absoluut geen waakhond (dat voor een Riesenschnauzer!!), ze had haar personeel in de vorm van de dwergschnauzers en dwergteckels. 

Ze heeft een prachtig leven gehad en we hebben veel goede herinneringen aan haar……. het is goed zo….

Tulpashoeve