Archief op 1 april 2019

Maud is Nederlands Jeugdkampioen!!!

Het houdt niet op, wat ben ik trots!!!
Afgelopen weekend was de IJsselshow en de Hanzeshow in Zwolle. Onze Maud kwam uit in de Jeugdklasse, welke beide keren uit 5 teefjes bestond en ja hoor…..allebei de keren werd zij daar eerste!!!! Nu is zij NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN.  De keurmeesters waren: mw. C. Kerssemeijer en dhr. A. v.d. Broek
2 Weken daarvoor ging zij voor het eerst naar de show en nu met 10 maanden heeft zij haar titel al behaald, TOPPERTJE, niet alleen wat uiterlijk betreft maar ook haar karakter!!!

De pups zijn vandaag weer 3 weekjes….

De pups van Pleuntje zijn vandaag 3 weekjes en de oogjes zijn open, van sommigen zijn het nog spleetjes, maar het begin is er.

Ze hebben het veel te goed bij moeders, echt wat een melk heeft die dame!!!!!
Ik hou Pleuntje nu af en toe weg bij de pups, want ze wil altijd bij haar kids zijn, dus de melkbar is altijd open….. ze beginnen een beetje blaf geluidjes te maken en soms doen ze een poging om te waggelen…..

Ze zijn nu tussen de 952 en 1070 gram, voldoende puppy vet dus!!!

 

De pups van Pleuntje zijn al weer 2 weken

De pups zitten nog heerlijk in hun eigen wereldje van drinken, slapen, poepen en plassen…… de oogjes zijn nog toe!!! Een dezer dagen zullen ze wel opengaan!!!

Inmiddels heeft de Raad van Beheer de namen goedgekeurd!!!
De pups hebben allemaal een stamboomnaam, dit keer “het weer”. Ongelooflijk, wat hadden we een regen en storm aan de voorafgaande dagen van de bevalling en tijdens de bevalling….vandaar de namen.

De heren heten:

Stormy Surprise van de Tulpashoeve
Wind Spirit van de Tulpashoeve

De dames heten:

 Rain Dancer van de Tulpashoeve
Wind Dancer van de Tulpashoeve
Raindrops on Roses van de Tulpashoeve

Morgen zijn ze 2 weken en dan zullen ze voor het eerst ontwormd worden en de nageltjes worden dan ook geknipt. Dit is iets aangenamer voor Pleuntje. Het gaat heel goed met haar, wat een moedertje. Ze wil eigenlijk nog steeds niet dat er honden in de woonkamer zijn, ze begint dan steeds heel erg veel te blaffen, maar dat zal hopelijk binnenkort anders worden.

Normaal neem ik de moeder al weer mee op de wandeling, maar Pleuntje wil niet weg van haar kinderen. Trouwens die melkbar van haar is zo groot, dat ze ook heel lastig loopt,  het gaat van links naar rechts….