Archief op 2020

Workshop vachtverzorging

Carin van Vilsteren en ik gaan 2 workshops Vachtverzorging van de dwergschnauzer geven op 9 augustus en 27 september.
Normaal gesproken gaat een dwergschnauzer zeker 4 keer per jaar naar de trimster.
Wij laten de deelnemers zien hoe je in die tussentijd je hond netjes houdt!!!! De cursisten gaan zelf aan de slag met hun eigen hondje!!! We starten om 10.00 uur met een kopje koffie en ik maak een uitgebreide lunch. Naast mijn hondjes is niet alleen fotograferen een hobby, maar ook koken!! De workshop wordt weer afgesloten met een theetje en we kunnen dan evalueren hoe de dag was. Heb je interesse in deze workshop ….. stuur  even een emailtje naar ceciletulleken@tulpashoeve.nl .

 

 

Foto’s examen pupcursus

Tja, dan mag Topsy examen doen voor de pupcursus en dan wordt ze loops. Dat ging dus mooi niet door.
Er zaten bijna alleen maar reutjes op de cursus en dan zouden ze veel te veel afgeleid worden door de knappe dame!!!
Maar niet getreurd…. van de cursisten en de honden heb ik leuke foto’s gemaakt. Ik zet natuurlijk alleen de honden op mijn site vanwege de privacy van de mensen.
Iedereen heeft een leuk album gekregen van alle foto’s. 

TIM vaderdag!!!

Ik wil Tim even in het zonnetje zetten. Ja, ik ben echt trots op ons ventje!!! Hij is zo lief, zo bescheiden, zo aanhankelijk!!!!
Vandaag is het Vaderdag en vorige week is hij weer vader van 1 reutje en 3 teefjes geworden bij een Nederlandse fokker. Ook wordt hij nog ingezet als dekreu (helemaal geen leuk woord, maar ja) en hij is nu 9.5 jaar jong!!! Zijn zaad is nog prima op zijn leeftijd, super toch!!! Vooral omdat hij zo een fijn nageslacht geeft, ja ik ben heel blij met hem!!! Vorige week heb ik maar weer even een paar foto’s van hem gemaakt!!

 

Amstel & Don Rembrandt (REMSEY)

Het is weer even geleden, dat ik de site bijgewerkt heb, maar mensen, ondanks de Coronatijd ben ik eigenlijk altijd bezig. 
Inmiddels woont Remsey bij ons. Hij komt van Andrey Shmal van de kennel Amstel and Don uit Sittard. Remsey is een stoere reu van nu 10 weken. Hij is zelfbewust, heel makkelijk en hij kan het goed vinden met onze andere honden. Ja ik ben heel blij met hem!!!

 

PIEN 28-06-2008 02-04-2020

Onze Pien (Kampioen Amber Asmara v.d. Tulpashoeve) hebben we gisteren moeten laten inslapen.
Ze was nooit ziek, maar ze was nu op….. Haar laatste reis is begonnen….

Ze was een fantastische riesenschnauzer en bij ons geboren. Haar moeder was Saartje van der Smale. Het was het eerste nest van de Tulpashoeve, zo is het schnauzer virus begonnen.
Pien was altijd vrolijk, enthousiast en absoluut geen waakhond (dat voor een Riesenschnauzer!!), ze had haar personeel in de vorm van de dwergschnauzers en dwergteckels. 

Ze heeft een prachtig leven gehad en we hebben veel goede herinneringen aan haar……. het is goed zo….

Tulpashoeve Teckelwandeling 2020

Vandaag hadden we weer de jaarlijkse Tulpashoeve wandeling voor de teckels. Dit doe ik elk jaar en het blijft een genot om de hondjes weer terug te zien samen met de baasjes!!! Gelukkig zijn ze nog steeds dol op elkaar!!!!
Dit jaar waren we in Ugchelen waar een prachtig wandelgebied is en …… we hadden mooi weer. In totaal waren we met ongeveer 30 personen en 15 hondjes!! Topsy ons kleine dwergschnauzertje was natuurlijk ook mee en met haar 15 weken liep ze toppie mee!!

KC Rijssen 2020

Pfff, wat een dag….. stond ik toch met pech langs de weg en moest de ANWB mij helpen. Na een uurtje werd ik gelukkig geholpen en kon ik weer verder met mijn reis naar Rijssen, maar ik was wel helemaal van de leg. ik hou niet van seintjes met STOP op mijn dashboard!!!
Pleuntje en Toetsie kregen allebei een Zeer Goed van de keurmeester, Dhr Rutten. Pleuntje was schijndrachtig en haar oortjes waren daardoor niet goed behaard. Toetsie had een iets te zachte vacht, maar verder hadden ze prachtig rapport. Onze Maud werd de Beste Teef van de schnauzers!!!
Aangezien ik een nieuwe lens voor mijn camera gekocht heb, wilde ik deze even uitproberen ….. zie het resultaat!

 Ik vind ze best leuk geworden!!!

TIM naar de Hond van het Jaar Show

Wat ben ik mega trots op onze reu Tim!!!
Hij deed het op de Hond van het Jaar Show zo goed. Hij was relaxed en liep over het plankier alsof hij het elke dag deed!!!! Het was een ontzettend leuke ervaring.
Je mag naar deze show alleen op uitnodiging als je bepaalde kwalificaties hebt gehaald. En dat had hij! Hij was op de internationale show in Hazerswoude de Beste in Show geworden van de Veteranen. Dat vond ik al helemaal geweldig!!!

Tulpashoeve