Onze dwergteckel Pleuntje is gedekt!! Vanmorgen ben ik naar de dierenarts geweest voor de echo en hij heeft er 5 gezien! Wat is dat toch weer spannend! Dan zullen de pups rond 13 maart 2019 geboren worden.

De vader van de pups is Esenika’s Edmund en hij woont in Duitsland. Hij is ook chocolade/tan evenals Pleuntje. We verwachten dus heerlijk chocolaatjes!!!

Hieronder a.s. moeder Pleuntje en vader Eddy!
         

In 2017 heeft Pleuntje ook een nestje gehad en hieronder wat foto’s!

Ik ga altijd met de pups naar een verzorghuis, dat zijn dierbare ochtenden. De mensen vinden het geweldig, ik weet dat het momentopnames zijn. Zodra ik de kamer heb verlaten zijn de meesten het weer vergeten. Echter wat je bij de mensen losmaakt vind ik geweldig, soms beginnen ze te zingen, neuriën of je krijgt hele verhalen… 

Af en toe is er een nestje, het is echt een hobby. Ik vind het geweldig!!!
De geboorte van de pups blijft een wonder. De moeder doet het in principe allemaal zelf, maar het gebeurt ook dat we moeten helpen bij de opgroei van de pups.
Zodra de pups ingeënt zijn, breekt er voor mij een drukke tijd aan, want het socialiseren vind ik super belangrijk. In de eerste 8 weken, dat de pups bij ons zijn, laat ik ze aan veel dingen wennen, zodat ze een goede basis voor het leven hebben. We gaan naar het dorp, bos, zorginstelling voor ouderen, tuincentrum enz.

Als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, hebben ze natuurlijk een stamboom bij de Raad van Beheer, DNA profiel en zijn gechipt.
Verder zijn ze uiteraard ingeënt, 4 keer ontwormd, gecontroleerd door de dierenarts. De pups zijn verzekerd via Petplan.
De nieuwe baasjes krijgen om de paar dagen veel foto’s toegestuurd, zodat ze helemaal op de hoogte zijn van hun nieuwe huisgenoot. Bij het ophalen van de pup geef ik natuurlijk ook een map  met allerlei info.