16 april 2019

Nu zijn de pups 5 weekjes en rennen door de woonkamer of zijn soms in de tuin, als het niet te koud is!!! Ze groeien goed en moeder Pleuntje is er heel trots mee!!! En wij ook…..

10 april 2019

De pups zijn 4 weekjes en alweer 2 keer ontwormd en natuurlijk gemanicuurd!!! Ze wegen inmiddels tussen de 1250 en 1320 gram en ja….. kanjers. Moeder Pleun heeft super melk. Gisteren mochten ze even in de tuin, nou dat was best griezelig voor ze….. alles went en komt goed.
Ze hebben inmiddels een ruime ren en ze beginnen met elkaar te spelen, dus alles gaat heel goed!!!!

1 april 2019

Ze zijn vandaag 3 weekjes en de oogjes zijn open, van sommigen zijn het nog spleetjes, maar het begin is er.

Ze hebben het veel te goed bij moeders, echt wat een melk heeft die dame!!!!! Ik hou Pleuntje nu af en toe weg bij de pups, want ze wil altijd bij haar kids zijn, dus de melkbar is altijd open….. ze beginnen een beetje blaf geluidjes te maken en soms doen ze een poging om te waggelen…..

Ze zijn nu tussen de 952 en 1070 gram, voldoende puppyvet dus!!!

26 maart 2019

De pups zitten nog heerlijk in hun eigen wereldje van drinken, slapen, poepen en plassen…… de oogjes zijn nog toe!!! Een dezer dagen zullen ze wel opengaan!!!

Inmiddels heeft de Raad van Beheer de namen goedgekeurd!!!De pups hebben allemaal een stamboomnaam, dit keer “het weer”. Ongelooflijk, wat hadden we een regen en storm aan de voorafgaande dagen van de bevalling en tijdens de bevalling….vandaar de namen.

De heren heten:

Stormy Surprise van de Tulpashoeve
Wind Spirit van de Tulpashoeve

De dames heten: 

Rain Dancer van de Tulpashoeve
Wind Dancer van de Tulpashoeve
Raindrops on Roses van de Tulpashoeve

Morgen zijn ze 2 weken en dan zullen ze voor het eerst ontwormd worden en de nageltjes worden dan ook geknipt. Dit is iets aangenamer voor Pleuntje. Het gaat heel goed met haar, wat een moedertje. Ze wil eigenlijk nog steeds niet dat er honden in de woonkamer zijn, ze begint dan steeds heel erg veel te blaffen, maar dat zal hopelijk binnenkort anders worden.

Normaal neem ik de moeder al weer mee op de wandeling, maar Pleuntje wil niet weg van haar kinderen. Trouwens die melkbar van haar is zo groot, dat ze ook heel lastig loopt,  het gaat van links naar rechts….

20 maart 2019

Vandaag zijn ze al weer 1 weekje….. voor de toekomstige  baasjes gaat de tijd misschien te langzaam, maar voor mij te snel!

Ze zijn goed gegroeid en ze wegen nu tussen de 478 en 556  gram….. kanjers….. wat een melk heeft die Pleuntje.Ze hebben nu ook een halsbandje om! De heren zijn: bruin en blauw en de dames: zalm, paars en oranje.Vanmorgen heb ik wat foto’s gemaakt en ik wilde ook een groepfoto van alle pups hebben, maar dat lukt niet. Pleuntje liet duidelijk merken, dat ze het niet leuk vond, dat ik de pups weghaalde, dus dat doe ik als ze wat ouder zijn. Zoals jullie zien, zijn de oogjes nog gesloten!!!

12 maart 2019

De eerste tekenen, dat een bevalling nabij was, was afgelopen vrijdag, haar gedrag werd anders en vanaf dat moment heb ik bij haar op de bank geslapen.

Ze was ook zo dik!!! Normaal gesproken weegt Pleuntje 6.5 kg en  met 8.5 week was ze 8.6 kg, Tonnetje.

Gisteravond vanaf 23.00 uur begon het echt en rond 5.00 uur waren we klaar! Een goede vriendin heeft zoals altijd geholpen.

Het was zwaar voor Pleuntje. De pups waren heel groot, maar ze heeft het super gedaan!!!!

00.45 uur een reutje 276 gram
01.45 uur een teefje 252 gram
02.30 uur een teefje 236 gram
04.20 uur een reutje 288 gram
04.45 uur een teefje 234 gram

De teefjes hebben voorlopig een rode stip, kop, rug  en staart en de reuen een beige stip kop en rug. Zo kan ik ze uit elkaar houden i.v.m. het wegen.

Het gaat heel goed met de familie en ze drinken goed. Mamma Pleuntje ben ik flink aan het bijvoeren, want ze is niet dik!!!
Nu na een dag zijn ze allemaal al flink gegroeid, helemaal blij!!

Onze dwergteckel Pleuntje is gedekt!! Vanmorgen ben ik naar de dierenarts geweest voor de echo en hij heeft er 5 gezien! Wat is dat toch weer spannend! Dan zullen de pups rond 13 maart 2019 geboren worden.

De vader van de pups is Esenika’s Edmund (Eddy) en hij woont in Duitsland. Hij is ook chocolade/tan evenals Pleuntje. We verwachten dus heerlijk chocolaatjes!!!

Hieronder a.s. moeder Pleuntje en vader Eddy!
         

In 2017 heeft Pleuntje ook een nestje gehad en hieronder wat foto’s!

Ik ga altijd met de pups naar een verzorghuis, dat zijn dierbare ochtenden. De mensen vinden het geweldig, ik weet dat het momentopnames zijn. Zodra ik de kamer heb verlaten zijn de meesten het weer vergeten. Echter wat je bij de mensen losmaakt vind ik geweldig, soms beginnen ze te zingen, neuriën of je krijgt hele verhalen… 

Af en toe is er een nestje, het is echt een hobby. Ik vind het geweldig!!!
De geboorte van de pups blijft een wonder. De moeder doet het in principe allemaal zelf, maar het gebeurt ook dat we moeten helpen bij de opgroei van de pups.
Zodra de pups ingeënt zijn, breekt er voor mij een drukke tijd aan, want het socialiseren vind ik super belangrijk. In de eerste 8 weken, dat de pups bij ons zijn, laat ik ze aan veel dingen wennen, zodat ze een goede basis voor het leven hebben. We gaan naar het dorp, bos, zorginstelling voor ouderen, tuincentrum enz.

Als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, hebben ze natuurlijk een stamboom bij de Raad van Beheer, DNA profiel en zijn gechipt.
Verder zijn ze uiteraard ingeënt, 4 keer ontwormd, gecontroleerd door de dierenarts. De pups zijn verzekerd via Petplan.
De nieuwe baasjes krijgen om de paar dagen veel foto’s toegestuurd, zodat ze helemaal op de hoogte zijn van hun nieuwe huisgenoot. Bij het ophalen van de pup geef ik natuurlijk ook een map  met allerlei info.