Blog

Bundessiege in Gelsenkirchen

Op 23 oktober 2021 was er de Bundessiege in Duitsland.
Gelukkig hadden we prachtig weer, want het was een buitenshow. Remsey zat in de tussenklasse met echt prachtige reuen. Hij kreeg daar een 3 Uitmuntend met een prachtig keurrapport van de heer Schön.
Ik was natuurlijk heel blij met dit resultaat.

We waren trouwens de enige uit Nederland, verder alleen maar Duitse exposanten van de zwarte dwergschnauzers!

Special One v.d. Tulpashoeve

Op 4 oktober is bij ons Special One v.d. Tulpashoeve geboren. Er waren bij de echo 3 kloppende hartjes gezien, maar helaas zijn er 2 geresorbeerd (opgenomen door het lichaam).
Het pupje van Soof en Remsey is op natuurlijke wijze geboren en woog maar liefst 288 gram.
Dit menneke doet het super goed en heeft natuurlijk alles voor zich. Hij hobbelt al tussen de andere honden door, dus hij is absoluut niet alleen. Soof is een trotse moeder!

5e Tulpashoeve schnauzerwandeling!

Wat was het weer een feestje op de wandeling!!! Vorig jaar kon deze helaas niet doorgaan vanwege de Corona, maar gisteren hadden we dan ons eerste lustrum. Wat een stralende dag was het op de locatie in Heeten. De honden konden heerlijk rennen op het afgesloten terrein en na de koffie hebben we allemaal een lekkere wandeling gemaakt. Ik had een quiz gemaakt met vragen over de Tulpashoeve en over de schnauzers en de mensen waren opgedeeld in groepjes van 4.

Bij de koffie hadden we weer lekkere dingen die mensen mee genomen hadden en ook de lunch was weer door verschillende mensen gemaakt! Helemaal super en op naar volgend jaar!!

Het leuke is, dat mensen elkaar weer zien, de hondjes spelen weer lekker met elkaar en ik hou natuurlijk contact met de mensen. Helaas kunnen niet alle mensen naar de wandeling komen, wat ik natuurlijk wel altijd hoop, maar dat is niet reëel. We hadden nu weer een leuk overzichtelijke groep! 

Kampioenschaps clubmatch NSC 2021

Op 3 oktober was in Oss de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club. Het was super gezellig en leuk om iedereen weer te zien nu de Corona maatregelen weer versoepeld zijn.

De keurmeester was mr. J. Williams (NL) en hij gaf de volgende waarderingen aan de hondjes!
 
💙Amstel and Don Rembrandt: 1 Uitmuntend Tussenklasse, R-CAC
💙Royal Charmer v.d. Tulpashoeve (Tommy) BOB Puppyklasse, eigenaar: Patrick Fokker en Anita Fokker. Tommy is een kind van Maartje en Tim.
❤ Queen of Hearts v.d. Tulpashoeve (Lilly), uitmuntend Jeugdklasse, eigenaar: Daphne Jansen. Lilly is een kind van Maud en Kinay.
 
De vader van Remsey (Amstel and Don Symbolic) werd de beste reu en zijn zoon dus de reserve beste reu. Dit vond ik echt super leuk.
Een dochter van onze helaas overleden Tim werd de beste teef (Amstel and Don Basika).
Ik ging weer als een heel blij mens naar huis!!!

Outdoor Zwolle 4 september 2021

Afgelopen zaterdag was het een kleine thuis wedstrijd wat betreft het bezoek aan een hondenshow!!! Heerlijk buiten bij de KC Zwolle, waar ik ook wekelijks ringtraining geef aan mensen, die met hun hond naar de show willen.

De keurmeester was de heer D. Spruyt uit België.

Onze Topsy werd de BESTE TEEF van de zwarte dwergschnauzers en kreeg ook het CAC.
Onze Remsey werd eerste in de jeugdklasse en werd BESTE JEUGDHOND, verder kreeg hij het R-CAC.

Ik ging weer trots naar huis met mijn 2 kanjers!!!


     

 

 

Vaarwel Tim

TIM (Kamp. Playboy Dyma d’el Casa di Vita), 17-12-2010 21-07-2021.
Mijn grote kleine vriend, knuffeldoos, fietsmaatje, showhond, stabiele zelfverzekerde stoere Tim is overleden.
Wat een verdriet…. maar wat een prachtige herinneringen, wat een fijne nakomelingen, wat fijn dat zoveel mensen een kind van hem hebben. Zijn laatste nakomelingen zijn nog geen 2 weken!!!
Hij kreeg een nekhernia, hoe…. ik weet het niet… opereren was geen optie. We hebben hem met ongelooflijk zware pijnstillers nog een paar weken bij ons mogen hebben, totdat de pijnstillers hun werk niet meer deden.
In laten slapen was het enige wat we nog voor hem konden doen. Dit is altijd te vroeg, want je wilt je maatje niet missen, maar wat fijn voor Tim, dat hij geen pijn meer heeft.

TOPDAG bij de Kampioensclubmatch van de VSFL

Wauw, wat ben ik trots op mijn dwergschnauzertjes, die gisteren meegingen naar de Kampioensclubmatch van de VSFL.

Onze Remsey (Amstel and Don Rembrandt):

1 Uitmuntend in de Jeugdklasse, Beste Jeugdhond, Beste Reu, J-CAC, CAC en BESTE JEUGDHOND VAN DE SHOW!!!!

Onze Topsy (Power Girl v.d. Tulpashoeve)

1 Uitmuntend in de Tussenklasse

Onze Maud (Ned. Kampioen No Doubt v.d. Tulpashoeve) kreeg haar prijs, omdat ze vorig jaar Nederlands Kampioen was geworden.

 

Verder vroegen 2 keurmeesters of Remsey als “proefkonijn” gebruikt mocht worden. Er waren 6 aspirant keurmeesters, die Remsey gingen betasten en gingen beoordelen. Hij deed het super, wat een rust, stabiel en vriendelijk kereltje is hij toch!!!