Blog

Workshop Vachtverzorging van de Schnauzer 4 juni 2022

Elke maand organiseren Carin en ik een trimworkshop bij ons thuis. Dit keer hadden we 5 hondjes en er waren weer mensen uit België!!! Dat vind ik echt top, helemaal uit Gent en dan weer naar huis rijden!!!! In totaal waren we met 12 mensen inclusief Carin, Ton en ikzelf, dus ik had het even druk met alle voorbereidingen, aangezien al het lekkers home made is.
We hadden een zeer gemotiveerde groep en iedereen was lekker bezig. Na de lunch heeft Carin de puntjes op de i gezet en de hondjes uitgeschoren, dus de wangen, hals en het kontje! 
Iedereen was heel relaxed en de partners van de deelnemers genoten ook van het prachtige weer. De dag werd natuurlijk met een wijntje afgesloten.

Het was duidelijk weer een TOP dag!!!

 

 

Remsey naar de show van de VSFL

 

Op 22 mei j.l. was de Kampioensclubmatch van de Vereniging voor Schnauzerfokkers en en Liefhebbers.

Ik kon helaas die dag niet zelf gaan, maar vrienden hebben onze Remsey meegenomen en Andrey Shmal, de fokker van Remsey, heeft hem voorgebracht. Wat was ik blij met al deze hulp!!!
De keurmeester was Mw. P. Runderkamp en Remsey werd de eerste in de Open klasse en tevens kreeg hij het Reserve CAC. 

Weer heel blij met het resultaat en dankbaar voor alle hulp!

De pups zijn geboren!!!!!

We hadden hier even drukke tijden, vandaar dat ik verlaat ben om alle nieuwtjes op de site te zetten.

Onze Topsy is op 28 februari moeder geworden van 2 stoere kereltjes. Ze had geen makkelijke bevalling (nauw geboortekanaal), maar na een paar dagen was ze echt de perfecte moeder voor haar 2 mannen.

Onze Maartje is op 11 maart bevallen van 3 dames! Maartje is een ervaren moeder en ze had een bevalling waar je van kunt dromen. Onze Remsey is de vader van alle pups.

Alle pups zijn besproken en echt, bellen of mailen heeft geen zin.

De pups van Topsy

De pups van Maartje

Trimworkshop 12 februari 2022

De eerste trimworkshop van dit jaar is weer achter de rug. In principe doen we, Carin van Vilsteren en ik, 1 trimworkshop per maand en we zitten al vol tot en met mei!!! Er zijn 4 deelnemers en soms neemt iemand een partner mee. We willen, dat iedereen veel aandacht krijgt.
Ook dit keer was het weer super geslaagd. We hadden jonge hondjes, maar je kon merken, dat er veel aan vachtverzorging werd gedaan. Ze waren allemaal heel relaxed. Na de koffie met taart is iedereen tot ongeveer 12.30 uur aan de slag gegaan en toen mochten de hondjes en baasjes even ontspannen.
Na de uitgebreide lunch ging Carin de hondjes nog uitscheren. Koppie, hals en kontje. Het ontwollen en eventuele plukken werd de cursisten in de ochtend uitgelegd en door het zelf te doen leer je het meest. Rond 16.15 uur ging iedereen weer naar huis met een nette hond en een gevulde buik! 

Dank aan de echtgenoot van een deelneemster, die deze leuke foto’s heeft gemaakt!