20 juli 2019

Echt ze hebben geen tafelmanieren op de leeftijd van 4 weken, maar dat komt goed!!!! Even geduld…..
 
Door dat eten zijn ze ook weer flink gegroeid! De dames wegen tussen de 1010 en 1160 gram en de heren tussen de 994 en 1180 gram!!!!! Zoals jullie dus zien, komen de dames goed voor zichzelf op!!!!!
 
Ga weer genieten van de leuke foto’s, ze zijn niet allemaal even scherp, maar jullie krijgen een idee..
 
 

15 juli 2019

De pups zijn nu 3 weken en wat een kanjers zijn het!!! Heerlijk vol en levendig! Daar houd ik van. Natuurlijk even weer een mooi moment om foto’s te maken van de koppies!!! Ga maar weer even genieten!!

7 juli 2019

De pups zijn alweer 2 weekjes en de oogjes zijn open!!!! Gisteren zijn ze voor het eerst ontwormd en ze vonden het niet lekker….. de melk van moeder Maartje smaakt veel beter!!!!

Natuurlijk heb ik ze ook weer gewogen en ze wegen nu tussen de 558 en 726 gram.

Inmiddels zijn de namen voor de pups door de Raad van Beheer goedgekeurd!!

De dames heten:

OOPS I DID IT AGAIN V.D. TULPASHOEVE
OUR SURPRISE V.D. TULPASHOEVE
OUR LITTLE SECRET V.D. TULPASHOEVE
OVER THE TOP V.D. TULPASHOEVE

De heren heten:

OH LOOK AT ME V.D. TULPASHOEVE
ONE AND ONLY V.D. TULPASHOEVE
ON THE SPOT V.D. TULPASHOEVE

29 juni 2019

 

De pupjes zijn vandaag 6 dagen en wat groeien ze!!! Maartje heeft meer dan voldoende melk. Het is wel een tante, die Maartje. Ze is zeer efficiënt!! De pups krijgen ruimschoots de gelegenheid om te drinken, maar daarna gaat ze naar de gang en ligt ze op de tegels…. even afkoelen. Normaal gesproken heb ik ook de warmtelamp aan, maar met deze hitte echt niet! Gelukkig hebben we een rieten dak, waardoor het in huis relatief koel is.
Maartje gaat ook weer gewoon mee op de wandeling in de ochtend, dat deed ze al toen de pups nog maar 2 dagen oud waren.
 
Bij de geboorte lagen de gewichten van de pups tussen de 202 en 2238 gram en nu met 6 dagen…. tussen de 344 en 402 gram!!!! Het zijn kanjers!!!! De oogjes en oortjes zullen eind volgende week pas opengaan.
 
Vandaag ga ik de geboorte aangifte doen bij de Raad van Beheer, de namen verklap ik nog niet, maar ze beginnen met een O, eerst afwachten of ze goedgekeurd worden. 
 
Ga genieten van de foto’s!
O ja, ze hebben nu een gekleurd bandje om! Groen, blauw en paars zijn de mannen.
Geel, oranje, bruin en grijs zijn de dames!!!

 

Hierbij een verslagje van de geboorte van de pups op 22-23 juni 2019!

 
Nadat ik een paar nachtjes bij Maartje had geslapen en haar gedurende de laatste dagen goed in de gaten hield, begon de geboorte van de pups op 22 juni om 22.30 uur. In het begin kwam er een blaas en het pupje was er om 23.40 uur. De rest volgde al spoedig! Ze deed eigenlijk niet veel zelf, ze had daar haar personeel voor! Ze werden mooi in het vlies geboren en wij mochten de rest doen. De vliezen eraf halen en het navelstrengetje doorknippen en Maartje keek toe!!!
Nadat ze allemaal geboren waren, was er rust en Maartje is meer dan een modelmoedertje!
 
Inmiddels zijn de pups een een paar gram gegroeid, dus het gaat goed. Maartje mag eten wat ze wil en ze krijgt ook heerlijke geitenmelk met water. Er wordt veel calcium aan haar lichaam onttrokken, dus dit moet toch weer aangevuld worden. Gewone melk mag een hond niet hebben vanwege de kans op diarree.
 
De pups hebben even stippeltje op de vacht, wit voor de reutjes en roze voor de teefjes. Ik kan ze zo uit elkaar houden, dat is handig i.v.m. het wegen. Later zullen ze gekleurde bandjes krijgen.
 
23.40 uur    reutje kop            238 gram
24.00 uur    teefje kop             218 gram
0.25 uur     reutje schouder    202 gram
0.40 uur     reutje rug              214 gram
1.20 uur     teefje schouder     218 gram
1.30 uur     teefje rug               212 gram
2.30 uur     teefje staart          210 gram
 
Ik ga mij binnenkort  verdiepen in de namen voor de stamboom!