Echt mensen, alle pups zijn besproken!!!

1 december 2019

Wat is het toch moeilijk om te kiezen uit zulke leuke foto’s!!!! De pups doen het echt geweldig en de oogjes en oortjes zijn open!!! 

De pups zijn nu 2 weken en wat een kanjers zijn het!!!! Het zijn dikke vette en krachtige pups!!! Tijd om ze te verplaatsen naar een andere ren! Ze moeten werken voor de melk, dus lopen……

De oogjes gaan al wat open, altijd grappig om te zien. Verder zijn ze vanmorgen ontwormd en de nageltjes zijn geknipt evenals de haartjes tussen de teentjes. Die nageltjes zijn best scherp voor moeder Soof, dus een stukje eraf!!!

Jullie zijn ook vast nieuwsgierig naar de namen!!! Hier zijn ze dan….

PEPPERMINT LADY V.D. TULPASHOEVE
POWER OF LOVE V.D. TULPASHOEVE
POWER OF DREAMS V.D. TULPASHOEVE
PRETTY LADY V.D. TULPASHOEVE

Volgende keer maak ik foto’s met de oogjes open!

26 november 2019

Ze zijn al weer 11 dagen…. Tja wat doen ze….. drinken..plassen..poepen..drinken…… enz….. wat een lui leventje, geen wonder dat ze zo dik zijn. Soof heeft heel veel melk en ze vinden het heerlijk, de papzakjes….
En wat is die Soof een relaxte moeder, geen stress helemaal super. Alle honden zijn gewoon binnen en onze riesenschnauzer Pien gluurt af en toe over het hekje. Ook vindt Soof het heerlijk om weer naar het bos te gaan.

Vandaag zijn ze tussen de 558 en 700 gram!!!!!! De oogjes zijn nog dicht, maar over een paar dagen zullen die wel open gaan net zoals de oortjes.

Kijk maar even naar de leuke foto’s!

Afgelopen donderdagavond 14 november zijn de pups van Soof (Romar’s Canta Libre) en Tim (Playboy Dyma d’el Casa di Vita) geboren!!!

Soof was zeer ontspannen die dag en had nog lekker gegeten. Om 18.50 uur kwam het vruchtwater en om 19.45 uur was de eerste pup er, helaas werd zij dood geboren. Ze lag in stuitligging, wat vaak voorkomt bij honden, en woog 254 gram.
Dit is zo triest, daar ben ik altijd door van slag. Het is de natuur, maar toch…..

De volgende 4 dames volgden al snel.

20.10 uur teefje 262 gram
20.25 uur teefje 230 gram
21.15 uur teefje 228 gram
21.55 uur teefje 258 gram.

Inmiddels zijn de pups allemaal alweer gegroeid en ze doen het echt super! Soof is zeer ontspannen en hoewel het haar eerste nestje is, gaat ze ermee om alsof ze veel ervaring heeft.
De andere hondjes mogen gewoon in de kamer komen en er zit wel een schot, zodat moeder en kids alle rust hebben.

Ze eet heel veel en krijgt ook elke dag een hoeveelheid geitenmelk, zodat haar calcium gehalte op peil blijft met die drinkende dames!!